Flammkuchen recept

Flammkuchen

Flammkuchen

Sätt på ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, olivolja, salt och vatten och arbeta degen i assistent eller för hand tills degen är smidig och slät
Flammkuchen

Flammkuchen

Här åt jag för första gången Flammkuchen. Finhacka baconet och fördela det över flammkuchen. durbach, En smak av karin, flammkuchen, flöammkuche, matblogg, pizza, pizza bianco, pizza utan tomatsås, tarte flambee, tyskland, vinresor
Tarte flambée

Tarte flambée

Knåda med smulad jäst, vatten, salt och mjöl med hjälp av en matberedare i 10 minuter. Låt jäsa i minst 30 minuter
Så här kan pizza också se ut

Så här kan pizza också se ut

Den ljusa pizzavarianten kallas bianco eller flammkuchen och har sitt ursrung i Alsace i Frankrike. Så här kan pizza också se ut
Flammkuchen

Flammkuchen

Blanda alla ingredienser till degen och knåda tills den blir smidig och elastisk. Dela degen i 4 delar, forma till runda bullar och låt jäsa under duk i en halvtimme
Tarte flambée

Tarte flambée

Tarte flambée, eller flammkuchen som det heter på tyska, är en specialitet från Alsace i östra Frankrike
Speceriet – vänligt och välsmakande

Speceriet – vänligt och välsmakande

Rätten härstammar från Alsace i östra Frankrike på gränsen till Tyskland och består av ett lövtunt bröd med olika ingredienser som ugnsbakas på hög värme (Flammkuchen på tyska och Flammekueche på elsassiska)

Flammkuchen (Tarte Flambée)

Flammkuchen (Tarte Flambée). Flammkuchen, Munsterost, Speck, Tarte Flambée. En av favoriträtterna som jag jämt äter när jag är på besök är Flammkuchen (Tarte Flambée på franska), en typ av pizza