Flamberade bananer recept

Flamberade bananer

Flamberade bananer

Lägg bananerna på tallrikar häll över lite av den goda såsen på bananerna. Lägg i bananerna och stek dessa ca 1,5 min på varje sida. 4 st bananer
Moussetårtor i skolan

Moussetårtor i skolan

browniebotten och mazarinbotten) och specialfyllningar som till exempel flamberadebananer, karamelliserad ananas, plommonkompott och svartvinvärsgelé
Crêpes Martinique

Crêpes Martinique

Skala och dela bananerna i 8 delar. Vispa ihop crêpessmeten av alla ingredienserna. Grädda 8 tunna crêpes, ca 15 cm i diameter
Kaffeglass med Flamberad banan

Kaffeglass med Flamberad banan

Servera glass och bananer så fort spriten slutat brinna. 2 skivade bananer. 2 skivade bananer. 4 portioner
Ungsbakad banan med smält choklad

Ungsbakad banan med smält choklad

Eterrätt stekt banan med choklad. Du tar en banan och skär en skåra i skalet. Du skär från topp till rot med kniv, men skalar inte bananen
Stekta Bananer

Stekta Bananer

Skala och klyv bananerna längs med. Smörj eneldfast form och lägg i bananerna. Ändåfestligare kan det bli om Du flamberar bananerna
det är så enkelt att laga glass

det är så enkelt att laga glass

Recept. 2 port. Jag har snott receptet av  Vision of Johanna. -3 ägg vitor.  . -6 msk socker. -3 dl grädde. -1 msk vaniljsocker
Jordgubbsglass

Jordgubbsglass

Blanda turkisk yogurt (10% fett), jordgubbar och honung. Tillsätt i en mixer och sedan lägg in i frysen
Pannkakstorsdag.

Pannkakstorsdag.

(Bli inte förvirrade av rubriken, det ÄR fredag i dag, oroa er inte).  . Jag har tänkt införa pannkakstorsdag igen

Flamberade bananer med mandel

Skala bananerna och dela dem på längden. Lägg ner bananerna och låt dem steka i sockerlagen tills de är mjuka, 3-5 min. 4 bananer

Flamberade bananer

Skala och dela under tiden bananerna på längden och ännu en gång på mitten. Lägg bananerna i sockerblandningen

Flamberade bananer

Skala bananerna och dela dem på längden. Bryn matfettet i en stor stekpanna och lägg i bananerna. Servera bananerna omedelbart med den kalla grädden

Flamberade romrussinbanaber

Skala bananerna (de skall vara mogna men ändå fasta så att de klarar stekning och flambering). Lägg bananerna i den bruna sockermassan och sjud dem i några minuter så att de blir genomvarma och mjuka