Fläskytterfile salvia recept

Salviakryddad fläskytterfilé i gräddsås med färskpotatis

Salviakryddad fläskytterfilé i gräddsås med färskpotatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st fläskytterfilé , eller fläskfilé 0,5 st gul lök(ar) 1,5 msk salvia , färsk 2 dl grädde 0,5 msk soya 1 svartpeppar 1 salt Tillbehör 1 kg färskpotatis(ar) 0,5 st isbergssallad 0,5 st rödlök(ar) 300 gram gröna ärtor 1 st olja 1 flingsalt 0 st vinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Fläskytterfilépanna med bacon och salvia

Fläskytterfilépanna med bacon och salvia

Säkert ännu godare med färsk salvia, men det fanns tyvärr inte på vår ICA. 362, 1 kcal25,3 g protein26,5 g fett5,5 g kolhydraterFläskytterfilépanna med bacon och salvia, 4-5 portioner550 g fläskytterfilévetemjölsalt, svartpeppar1 msk olivolja1 msk smör1 pkt bacon1/2-1 msk salvia, torkad125 g körsbärstomater1 purjolök2 dl vispgrädde1 dl vatten1 msk balsamvinäger1,5 msk kalvfondsvartpeppar1. Blanda i salvian och låt fräsa med 30 sekunder. Fläskytterfilépanna med bacon och salvia, 4-5 portioner
Fläskkarré med ört/tomatsås och kantarellsås

Fläskkarré med ört/tomatsås och kantarellsås

färska kryddor efter smak, lite salvia, oregano, timjan, citronmellis, basilika, gräslök och mynta. färska kryddor efter smak, lite salvia, oregano, timjan, citronmellis, basilika, gräslök och mynta
Baconlindad kotlettrad

Baconlindad kotlettrad

Putsa köttet och gnid in det med salvia, timjan, salt och svartpeppar. 1 tsk torkad salvia. 1 tsk torkad salvia
Stekt rapsgris med vittvinssky

Stekt rapsgris med vittvinssky

600 g fläskytterfilé (eller karre, rapsgris eller iberco) 1 kruka salvia 2 msk olivolja 1 vitlök 1 kruka rosmarin 1 chilifrukt, delad 2 msk smör salt svartpeppar 2 dl vitt vin 0,5 buljongtärning (grönsaksbuljong) 1 burk sardeller (liten)
Salviarostad fläskfilé i brynt smör- & äppelsås med potatispuré

Salviarostad fläskfilé i brynt smör- & äppelsås med potatispuré

Eftersom jag hade så fina erfarenheter av äppelcider och salvia från förra året när jag gjorde Karamelliserad lök- och äpplepasta med prosciuttosmul & kycklingpiccata i brynt smör med färsk salvia & vitt vin, kändes det helt rätt när jag kombinerade liknande smaker även den här gången

Helstekt fläskytterfilé

Putsa fläskytterfilén och snitta samt krydda i skårorna med salvia och chllipulver, stek i 1 msk smör tills filen får fin färg runt om

Fläskytterfilé med vitlöksdipp

Rör ihop olja, senap, salvia, vitlöksklyftor och salt. 1 tsk torkad salvia. 1 tsk torkad salvia. Fläskytterfilé med vitlöksdipp (4 portioner)