Marinaden är en glaze, smaksatt med chili, vitlök och honung bland annat som är galet god. Till köttet gjorde jag en kall creme fraichesås som jag smaksatte med mango chutney och D´Elidas chilisås
Snitta köttet och krydda i skårorna med salvia och chili explosion. Chili explosion. Snitta köttet och krydda i skårorna med salvia och chili explosion
Men jag gillar chilipassionerad bättre, vilket stämmer bra överens med smaken också, så så fick det bli Egentligen skulle jag ha serverat kantareller också till idag men efter att ha stått i en lång bilkö och hämtat barnen sent så fick det bli snabbast möjliga och tillbehör som halverade ugnspotatis, en klick CF och hemodlad sallad
1 liten torkad chili. 1 vitlöksklyfta 1 liten torkad chili. Helstekt marinerad fläskytterfilén i ugn tillsammans med wokgrönsaker och potatis, fläskytterfilén var perfekt tillagad och väldigt mör
Blanda samman aprikosmarmelad, sweet chilisås, hoisinsås, pressad vitlök, soja och lökpulver. Tärna nektarinerna, skala och hacka vitlöken, kärna ur och strimla chilin
Ikväll blev det baconinlindad fläskytterfilé (eller benfri kotlettrad för att vara mer korrekt) tillagad enligt sous vide (har du inte sous vide så går det bra att köra den i ugnen)
Blanda salt, peppar, chilipeppar, chili flakes, rökt paprikapulver. Mixa mango, limeskal och -saft, ingefära, sweet chilisås och gräddfil till en slät sås
Chilin i glazen kan man utesluta helt om man vill. ½ röd chili urkärnad och finhackad. Hej. Hoppas ni har en underbar sommar och njuter av sol och värme
Finhacka urkärnad röd chili och mynta. 600 g Fläskytterfile Färsk. 5 st Chilipeppar Röd. Gör en marinad till köttet på saften från lime, honung, olivolja och en nypa salt och peppar
Häll grädde, creme fraiche, vatten, osten, sweet chilisås och grönsaksbuljong i en gryta. För fyra personer behövs700-800 gr fläskytterfilé1 röd paprika1 gul lök1 liten burk hela champinjoner2 st ananasringar1/2 ask med cantadouost paprika/chili4-5 dl matlagninsgrädde1 dl creme fraiche1 dl vatten1 grönsaksbuljong1 msk sweet chilisås1 tsk paprikapulver1/2 tsk curryen skvätt soyasaltpepparGör så härSkär köttet i centimertjocka skivor. 1 msk sweet chilisås