30 g färska örtkryddor, fint hackade - jag blandade persilja, timjan och körvel. 30 g färska örtkryddor, fint hackade - jag blandade persilja, timjan och körvel
Lite aioli som fanns kvar, lite smetana, en klutt majonnäs, lite chilisås och örtkryddor. Fin svensk fläskytterfilé finns ofta att få till bra pris, och blir en god helgmiddag tillsammans med en smakrik quinoasallad
Potatis, morötter, palsternacka, röd och gul lök dressad med lite olivolja, svartpeppar och flingsalt åker in i ugnen med fläskytterfilén som jag bara har brynt runtom i stekpanna med örtkryddor och svartpeppar så den fått fin yta
Ost i olika sorter smakar hur gott som helst, spelar ingen roll om det är svenska sorter eller utländska… idag blev det mozzarella som fick sätta smaken
Idag har jag passat på med mina favoritsysslor, laga mat och bada. Först gjorde jag ordning köttet då jag tänkte att det skulle ligga i crock-poten åtminstone 8 timmar
Lägg i örtkryddor på slutet. Den som läser den här bloggen vet hur det är. Var tredje vecka bestämmer 14-åringen familjens matsedel – och var tredje vecka kräver han fläskytterfilé med pommes frites
12 st kalamataoliver, 3 msk olivolja, 2 st paprika, 4 st vitlöksklyfta, 100 gram fetaost, 1 st zucchini, 4 st tomater, 1 st rödlök, 1 tsk örtkryddor, torkade, t. 1 tsk örtkryddor
Krydda fläskytterfilén med liiite salt, vitpeppar samt örtkryddor genom att gnida in kryddorna. Här har vi en baconlindad skönhet som har fått stå i ugn och gottat sig tillsammans med potatis, lök, morot och paprika
Köttet blev fläskytterfile med min egen marinad, man gör det man är van vid och gillar. Olja, Soya, teriyaki, chilisås, vitlök, örtkryddor och blandar allt detta i en påse lägger sedan i köttet… låter det dra i flera timmar