Själv gjorde jag denna variant tillsammans med fläskytterfilé. Det här är en ganska smetig och kladdig marinad som verkligen sätter sig på köttet och därmed även tillför köttet en enorm smak
Så mycket lättare att putsa och få en rejäl köttbit som håller ihop och är jämntjock. Både den mörade fläskytterfilén som kryddades med salvia och så potatisen
Köttet kan förberedas i god tid, och genom att marinera det över natten, steka det långsamt i ugnen och sedan droppa på ytterligare en marinad blir det otroligt saftigt och mört
Tag upp köttet ur marinaden och torka av. (ca 6 port) 1 fläskytterfilé Marinad 1. 3 msk vitvinsvinäger 1 msk vatten 3/4 dl olivolja 1/2 tsk salt 1 tsk socker 2 krm svartpeppar 1/2 dl hackad persilja 1 pressad vitlöksklyfta skal av 1 citron och en skvätt av saften Putsa köttet och blanda allt till marinad 1 i en plastpåse tillsammans med köttet. Grilla köttet i en hel bit tills den är 69 grader i mitten. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs upp i skivor. 1 fläskytterfilé. 1 i en plastpåse tillsammans med köttet
Gnid in köttet med blandningen. Putsa fläskytterfilén. Bryn köttet runt om i olja i en stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in en termometer i den tjockaste delen