Ta ut fläsksteken och vänd på den. Gör såsen till fläsksteken. Ta ut fläsksteken och slå in den i folie. in potatis och rotfrukter i ugnen igen under tiden du skivar upp fläsksteken mm
Tillsätt sedan lagerblad, vatten, ett par soyastänk och låt puttra på låg värme i ca 2timmar, behöver ej omrörning under tiden =)Till servering blir det råstekt potatisen i stekpanna och uppvärmd Knorr Brunsås
När all buljong är i, tillsätt grädde, tomatpuré, soya, vitpeppar och gelé. 1,2 – 3 kilo fläskstek i bit (skinka, bog, karré etc). 2 tsk japansk soya. 3 kilo fläskstek i bit (skinka, bog, karré etc). 2 tsk japansk soya
35,1 400 gram skinkschnitzel , fläskstek, eller picnicbog. 1 tsk soya. 1. Strimla köttet. Stek köttet i rapsoljan och tillsätt sedan vitlök, purjolök och kryddor
Dansk fläskstek, eller fläskesteg som vi säger i Skåne, är superbra att tillaga såna här lata söndagar, då man bara jäser i soffan med en bra bok eller ser på tv
Jag valde en rätt så stor bit (2kg) fläskstek jag hade i frysen. Marinad till köttet 1,5 dl olja 1,5 dl vatten 1 dl kikkoman soya 0,5 dl kinesisk soya 0,5 dl balsamico vinäger 3 finhackade vitlöksklyftor 4 msk salt 1 tsk malen vitpeppar GÖR SÅHÄR. Fläsksteken har fått gå i ugnen i flera timmer och innertemp är nu 70 grader. 1 dl kikkoman soya. 0,5 dl kinesisk soya
Koka upp, tillsätt grädde, soya, vinbärsgelé. Med salt och peppar… Kanske en gnutta socker, mer soya. Sen sticker jag in stektermometern i fläsksteken som jag vill ha upp till 68-70 graders innertemp och gör samma sak med den när den är klar