För några veckor sedan rostade jag några av dem tillsammans med palsternackor, rödlök och timjan och serverade med hackade hasselnötter till en fläskstek
1 kg fläskkött, tex fläskstek, karré eller grytbitar 100 g rökt fläsk 1 kvist vardera av rosmarin och mejram och 2 kvistar kyndel, till bouquet garni 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja Salt Svartpeppar 2 msk konjak 1 msk vetemjöl 5 dl rött vin 1 lagerblad 100 g svarta oliver 2 kvistar timjan
Han svänger ihop fläskstekar som ingen annan och ett och annat trevligt tillbehör också (annars kan Jamie ju vara rätt ojämn i sina recept, men just det där med kött - wow
Längtade efter riktig mat idag så det fick bli en köttgryta med rödvin som sakta fått koka in. Lägg i morötter salta peppra smula över timjan och smula buljongen över
En saftig mör stek med smak av örter och vitlök på en bädd av brysselkål som trivs jätte bra tillsammans med salt krispig bacon, mild lök och syrliga tranbär
Krydda med paprika, timjan, salt och peppar. Men mat behöver vi och se det här receptet som en liten inkörsport till hösten med denna ljuvliga skinkstek med massor av höstsmak från årstidens primörer som blommat ut
t ex fläskstek. Strö timjan över grytan och servera med kokt potatis, ris eller pasta. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta och bryn fläsket två-tre minuter, ta upp det med hålslev och lägg åt sidan