Ett par dagar senare så skulle jag testa att göra fläskstek på hemmaplan men jag misslyckades totalt med den knaprigasvålen – så det projektet la jag åt sidan
Dansk flæskesteg var det alltså och det är faktiskt första gången vi lagat till det, vi har tidigare gett oss på den så kallade ribbesteken med hyfsat bra svålresultat men denna gången blev det precis så knaprigt som man drömmer om
Skär upp steken med en vass kniv mellan skårorna i den spröda och knaprigasvålen. Stick in en köttermometer och lägg köttet medsvålen ner i en ugnsfast form
Rista svålen genom att skära parallella skåror eller rutor i svålenmed någon halv cm mellanrum. Servera fläskstekenmed potatisen och rotfrukterna på ett serveringsfat eller direkt från ugnsplåten
Jag torkade svålen ordentligt och skar skåror i den. Man ska vara medveten om att det rimmade fläsket är väldigt salt, så man ska inte salta grönsaker eller kött ytterligare
Det bästa är naturligtvis att gå till slaktaren och be om en bit benfri kotlettrad medsvål. Undgå att skära i själva köttet då detta annars kan medföra att köttet blir för torrt
En annan bra måltid för den som vill äta strikt är fläsksteken. Här har vi den klassiska varianten medknaprigsvål, vilket gör det extra intressant att äta
Dansk fläskstekmedknaprigsvål (mjölkfri). Kronborgs slott finns också med på Unescos världsarvlista så det är absolut ett måste om man är intresserad av historia