Nu puttrar en fläskstek på spisen. Men i det ena fallet blev det ändå en seger då spelaren till en början vägrade att delta, men gav sig ändå iväg på bortamatch, runt hörnet, något rödgråten men ändå med ett leende på läpparna
Färdig att skivas upp och serveras med rykande god, nykokt potatis, skeda ur formen med alla härliga grönsaker, äpple, lök och svamp och den goda gräddsåsen
Köttet sköter sig själv i ugnen och glöm smaken av torr, blek söndag fläskstek. Använd den smakrika skyn som sås (om du vill ha lite sting för smaklökarna) eller använder du den och kokar en gräddsås
Vi hade crème ninon till förrätt och sedan hade jag gjort en fläskstek till varmrätt. Serverades medgräddsås, potatis, morötter och lingon (min mammas hemkokta)
Häll ner lite av skyn under ständig vispning, använd bara så mycket som behövs för att få en god gräddsåsmed en vackert brun färg, smaka av flera gånger och tillsätt mera sky om det behövs