Fläskstek med gräddsås recept

Dansk fläskstek med gräddsås

Dansk fläskstek med gräddsås

Salta och krydda köttet runt om med peppar och kummin. Gräddsås. Stick in en köttermometer och lägg köttet med svålen ner i en ugnsfast form
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Skär upp och servera medgräddsås och en drös grönsaker. Lägg fläsket i en ugnsform med svålsidan ner. Häll av vattnet, men spara det till gräddsåsen,
Dansk Flaeskesteg

Dansk Flaeskesteg

Serveras med potatis, gräddsås och rödkål. Det bästa är naturligtvis att gå till slaktaren och be om en bit benfri kotlettrad med svål
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Lägg strimlorna i en skål och krama dem med handen. Servera ribbesteken med sockerstekt potatis, sås, rödkål och äppelmos
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Lägg strimlorna i en skål och krama dem med handen. Servera ribbesteken med sockerstekt potatis, sås, rödkål och äppelmos
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Lägg strimlorna i en skål och krama dem med handen. Servera ribbesteken med sockerstekt potatis, sås, rödkål och äppelmos
Pad thai

Pad thai

Nu puttrar en fläskstek på spisen. Men i det ena fallet blev det ändå en seger då spelaren till en början vägrade att delta, men gav sig ändå iväg på bortamatch, runt hörnet, något rödgråten men ändå med ett leende på läpparna

Dansk fläskstek med gräddsås

Salta och krydda köttet runt om med peppar och kummin. Gräddsås. Stick in en köttermometer och lägg köttet med svålen ner i en ugnsfast form
Helstekt benfri Karré med mycket smak

Helstekt benfri Karré med mycket smak

Köttet sköter sig själv i ugnen och glöm smaken av torr, blek söndag fläskstek. Använd den smakrika skyn som sås (om du vill ha lite sting för smaklökarna) eller använder du den och kokar en gräddsås

Fläskstek med Gräddsås

Gnid in steken med salt och peppar och placera den på ett galler i form eller långpanna. Fyll på med mer vatten om det kokar torrt

Rutig söndagsstek

Häll ner lite av skyn under ständig vispning, använd bara så mycket som behövs för att få en god gräddsåsmed en vackert brun färg, smaka av flera gånger och tillsätt mera sky om det behövs