Vänd kotlettraden, tillsätt morot och lök. gul lök. finhackad shalottenlök. Tillsätt schalottenlöken, kanel, nejlikor och kryddpeppar och koka i 2 minuter
Finessen är låg temperatur i skön förening med god olivolja, citron och lök i lag. Skär lökarna i ringar och lägg dem i en form i ugnen vid sidan av köttet
Servera rödkål till fläskstek, revbensspjäll, gås, fårfiol m. Skala och skär löken i mindre bitar. Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen
Perfekt om du har fläskstek kvar efter söndagsmiddagen. pannbiff och lök, en jättehög med räkor, kall karré med rödbetor och saltgurka… Försvinnande gott och dessutom så matigt
En riktigt dansk söndagsstek - fläskstek med svålen kvar. Lägg morötter, äpple, lök och citron i grova bitar runt steken och sätt in formen i ugnen igen med ugnstermometer
Jag har en gång ätit en underbar fläskstek med krispigt, men inte hårt skinn. Till detta gjorde jag kål och mangold från trädgården, som först kokades lätt och sedan stektes i smör tillsammans med gul lök
1 kg fläskkött, tex fläskstek, karré eller grytbitar 100 g rökt fläsk 1 kvist vardera av rosmarin och mejram och 2 kvistar kyndel, till bouquet garni 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja Salt Svartpeppar 2 msk konjak 1 msk vetemjöl 5 dl rött vin 1 lagerblad 100 g svarta oliver 2 kvistar timjan
Skala löken och klyfta den grovt och tillsätt den. 600 gram benfritt kött typ grytbitar av fläskkött som picnicbog, fläsklägg eller fläskstek. 1 gul lök