Fläskstek kotlettrad recept

Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

1½ kg benfri kotlettrad. Skär fickor i svålen, från utsidan ända in till köttet. Svålraderna bör vara ½ cm breda
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

1 1/2-2 kg kotlettrad eller färsk skinka med svål2 tsk salt2 krm pepparSås. 1 1/2-2 kg kotlettrad. Pappa och hans fru bjöd på denna rätten sist jag hälsade på
Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

1 kg kotlettrad, benfri med skårad svål. Gör så här. Hetta upp en stekpanna med vatten och salt. Lägg i köttet med svålen neråt och låt det sjuda i 30 minuter
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

5 kg kotlettrad. 5 kg kotlettrad eller färsk skinka med svål 2 tsk salt 2 krm peppar 1 tsk ingefära apelsin saft av 1 Sås
Dansk fläskstek med gräddsås

Dansk fläskstek med gräddsås

benfri kotlettrad. Skåra fläsksvålen med en vass kniv i tunna snitt med ca 1/2 cm mellanrum. Du kan också be charkpersonalen göra det
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

5 kg kotlettrad. 5 kg kotlettrad eller färsk skinka med svål 2 tsk salt 2 krm peppar 1 tsk ingefära apelsin saft av 1 Sås
Dansk fläskstek med spröd svål

Dansk fläskstek med spröd svål

5 kg kotlettrad. Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret
Knaperstekt fläskstek med rödkålssallad

Knaperstekt fläskstek med rödkålssallad

Vänd kotlettraden, tillsätt morot och lök. kotlettrad uan ben med svål. Lägg kotlettraden med svålen nedåt i en långpanna, slå på 1 1/2 dl vatten
Dansk fläskstek med knaprig svål

Dansk fläskstek med knaprig svål

1 kg kotlettrad, benfri med skårad svål. Hetta upp en stekpanna med vatten och salt. Lägg i köttet med svålen neråt och låt det sjuda i 30 minuter
Dansk Flaeskesteg

Dansk Flaeskesteg

Det bästa är naturligtvis att gå till slaktaren och be om en bit benfri kotlettrad med svål. 2-3 kg kotlettrad benfri med svål

Dansk fläskstek med spröd svål

1 1/2-2 kg kotlettrad eller färsk skinka med svål. 1.  Be att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret

Marinad till skinkstek/kotlettrad

Blanda allt till marinaden och låt gärna dra en stund. Sen är det bara att lägga köttet i en påse och hälla över marinaden

Dansk Ribbenstek

Idag blev jag påmind om att jag borde blogga om när jag för första gången i mitt liv försökte mig på att laga dansk ribbenstek, dvs fläskstek med knaprig sväl

Dansk grisstek med rutad svål

2-2½ kg fläskstek eller kotlettrad med svål. Skär djupa snitt i svålen tvärs över med vass kniv ända ner till köttet med en halv centimeters mellanrum

Italiensk örtmarinerad stek

Ringla ev trögflytande balsamvinäger(heter glassa här i Italien) över som dekoration 1 ½ kg fläskstek eller benfri kotlettrad

Grisstek

Kotlettradens nackparti, dess slutdel och riktigt köttigt sidfläsk med eller utan ben kan också användas som fläskstek