Fläskstek karré recept

Felix frestande fläskstek

Felix frestande fläskstek

Den här nya fläskvarianten är väl kanske inte den mest inspirerande innovationen från köttindustrin, förlåt en luttrad livsmedelskonsument, som är hjärtligt trött på de återkommande extrapriserna på sladdrig karré och torra benfria fläskkotletter i bit
Förgyll fredagen med goda smörrebröd

Förgyll fredagen med goda smörrebröd

Perfekt om du har fläskstek kvar efter söndagsmiddagen. pannbiff och lök, en jättehög med räkor, kall karré med rödbetor och saltgurka… Försvinnande gott och dessutom så matigt
Provensalsk fläskgryta

Provensalsk fläskgryta

1 kg fläskkött, tex fläskstek, karré eller grytbitar 100 g rökt fläsk 1 kvist vardera av rosmarin och mejram och 2 kvistar kyndel, till bouquet garni 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja Salt Svartpeppar 2 msk konjak 1 msk vetemjöl 5 dl rött vin 1 lagerblad 100 g svarta oliver 2 kvistar timjan
Kastanjer på Madams vis

Kastanjer på Madams vis

Kombinationen av blekselleri, kastanjer och en långsamt brässerad fläskstek med ben, nota bene, är i all sin enkelhet en smått lyrisk upplevelse och helt i takt med den nuvarande långkokstrenden
Helstekt benfri Karré med mycket smak

Helstekt benfri Karré med mycket smak

Köttet sköter sig själv i ugnen och glöm smaken av torr, blek söndag fläskstek. Att vara nybörjare i köket och testa en helstekt karré är inga problem
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Annars går det bra med karré, benfri kotlett eller skinkfransyska så länge de har svålen kvar. Klassisk dansk fläskstek kan du göra på fläsksida som ofta har svålen kvar

Webers nyheter 2014

En läcker stek, en saftig kyckling eller kanske en mör fläskstek med knaprig svål. Det inbyggda vattenkaret gör att temperaturen sänks i själva grillen, så att du grillar ”low and slow” – en tillagningsform som ger revbensspjäll, karré och andra läckra råvaror en alldeles särskild smak och saftighet

Alla helgona - meny

Fläskstek med potatis, sås och brysselkål. Lägg karrén eller skinkan med den feta sidan upp. ca 1,25 kg karré eller färsk skinka med ben. Steken är klar när termometern visar 80 grader för skinkstek och 85 grader för fläskkarré. ca 1,25 kg karré eller färsk skinka med ben
Kastanjer på Madams vis

Kastanjer på Madams vis

Kombinationen av blekselleri, kastanjer och en långsamt brässerad fläskstek med ben, nota bene, är i all sin enkelhet en smått lyrisk upplevelse och helt i takt med den nuvarande långkokstrenden

Provensalsk fläskgryta

t ex fläskstek. karré eller grytbitar. Tärna köttet i 4-5 cm tärningar. Ta bort svålet på fläsket och tärna fläsket fint