Den här nya fläskvarianten är väl kanske inte den mest inspirerande innovationen från köttindustrin, förlåt en luttrad livsmedelskonsument, som är hjärtligt trött på de återkommande extrapriserna på sladdrig karré och torra benfria fläskkotletter i bit
Perfekt om du har fläskstek kvar efter söndagsmiddagen. pannbiff och lök, en jättehög med räkor, kall karré med rödbetor och saltgurka… Försvinnande gott och dessutom så matigt
1 kg fläskkött, tex fläskstek, karré eller grytbitar 100 g rökt fläsk 1 kvist vardera av rosmarin och mejram och 2 kvistar kyndel, till bouquet garni 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja Salt Svartpeppar 2 msk konjak 1 msk vetemjöl 5 dl rött vin 1 lagerblad 100 g svarta oliver 2 kvistar timjan
Kombinationen av blekselleri, kastanjer och en långsamt brässerad fläskstek med ben, nota bene, är i all sin enkelhet en smått lyrisk upplevelse och helt i takt med den nuvarande långkokstrenden
Annars går det bra med karré, benfri kotlett eller skinkfransyska så länge de har svålen kvar. Klassisk dansk fläskstek kan du göra på fläsksida som ofta har svålen kvar
En läcker stek, en saftig kyckling eller kanske en mör fläskstek med knaprig svål. Det inbyggda vattenkaret gör att temperaturen sänks i själva grillen, så att du grillar ”low and slow” – en tillagningsform som ger revbensspjäll, karré och andra läckra råvaror en alldeles särskild smak och saftighet
Fläskstek med potatis, sås och brysselkål. Lägg karrén eller skinkan med den feta sidan upp. ca 1,25 kg karré eller färsk skinka med ben. Steken är klar när termometern visar 80 grader för skinkstek och 85 grader för fläskkarré. ca 1,25 kg karré eller färsk skinka med ben
Kombinationen av blekselleri, kastanjer och en långsamt brässerad fläskstek med ben, nota bene, är i all sin enkelhet en smått lyrisk upplevelse och helt i takt med den nuvarande långkokstrenden