Strimla fläsket och stek knaprigt i stekpanna. Fördela osten över fläsket. Häll smeten över fläsket och osten och kör in allt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter
Har man bara ägg, mjölk, mjöl och krösamos hemma, en bonus är om man har rimmatfläsk också. Så jag rimmar själv istället, och det känns nyttigare än färdigrimmat som gör köttet rödaktigt
Man måste faktiskt inte göra fläskpannkaka i ugnen. Här har vi ett Mannerström-recept på frasiga fläskpannkakor med massor av ägg, grädde, fläsk och stekflott
200-300 g bacontärningar eller rimmat eller rökt fläsk i tärningar eller kassler 3 dl vetemjöl eller 3 dl vetemjöl med fullkorn eller 2 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl 0,5 tsk salt 6 dl mjölk 3 st ägg. 200-300 g bacontärningar eller rimmat eller rökt fläsk i tärningar eller kassler
Häll i smeten och fläsket. Medan röran sväller, skär du fläsket i tärningar och steker det i ugnen 225 grader i ca10-12 min i en långpanna med höga kanter. Ta upp fläsket men lämna flottet kvar i pannan höj temperaturen till 250 grader och ställ tillbaka pannan i ugnen. 400 g rimmatsidfläsk
Skär eller klipp fläsket i små tärningar och lägg det direkt i en långpanna. Häll smeten över fläsket och grädda i ca 25 minuter tills pannkakan fått gulbrun färg. 200 g rimmat eller rökt fläsk