Ett paket bacon/rökt sidfläsk. 1 hel fläsklägg med bensalt och peppar. 1. Sätt ugnen på 120°C. Klappa in läggen med salt och peppar och lägg den på ett galler i en rymlig långpanna (för att få knaprigt skinn runtom)
Fläsklägg, lök, kryddblandning och vin. Idag blev det hett fläsklägg i Crock-Pot. Jag följde helt enkelt mitt publicerade recept på hett fläsklägg med tryffelpuré och rårörda lingon men Crock-Potifierade det
Dags att laga till Vinnande fläsklägg i Crock-Pot. Jag gjorde mitt vinnande fläsklägg i Crock-Pot. Jag vann visserligen inte tävlingen men det finns publicerat på web och i tryck och jag skulle vilja påstå att det Crock Pot-ifierade receptet hett fläsklägg i Crock-Pot vunnit både mitt och familjens pris och även många av er älskar rätten och har lagat till den om och om igen
Bryn fläskläggen i smör och olja i en rymlig gryta (gärna gjutjärnsgryta). Häll på de krossade tomaterna, vinet, vattnet, buljongen och det rökta fläsket
1400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg. 1200 g bacon i bit (rökt sidfläsk). 11 kg torkade gula ärter blötläggningsvatten vatten för koket 1 tsk salt 1 st skalad morot 1 st stor skalad gul lök 2 st kryddnejlikor 1 st lagerblad 2 tsk torkad timjan, mejram eller kyndel 400 g rimmat bogfläsk, sidfläsk i bit eller fläsklägg 200 g bacon i bit (rökt sidfläsk) 200 g rå fläsk- eller köttkorv eventuellt lite vatten och lite salt timjan, mejram eller kyndel skånsk senap söt svensk senap dijonsenapLägg ärterna i en bunke eller skål
Sälta ifrån det långkokta fläsklägget, basen i det stekta grönkålet, sötma, hetta och syra ifrån mangosalsan, en krämig vitlökscrème fraiche och sist toppat med mängder av koriander
Min charkuteriebräda var inte sämre och bjöd på en ljuvligt len kycklingleverparfait, rotselleri slaw, tunna skivor ankbröst, ankrillette, en riktigt god terrin på fläsklägg samt en grishuvudskrokett