I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
Syrlig vitkålmed äpple. Servera med några skivor kokt fläsklägg, recept på den hittar du Här. En mycket god, näringsrik och vacker kålsort som odlas mest nere vid Medelhavet
dra av svålen och grilljera som du gör med julskinkan. Serveras med kokt potatis och brun steksås. Kom ihåg att vitkål aldrig får koka mer än max 10 min. 1 rimmat fläsklägg. 1 msk salt till att börja med
En skånsk kålsoppa ska egentligen kokas i spadet från ett fläsklägg eller annan del av grisen men när tiden är knapp och alldeles för dyrbar en torsdagskväll i november så åker köttbuljongen fram
Ska koka en fläskläggmed ben senare i veckan, så får jag mer material till kommande soppor. Visst kan det vara alldeles fantastiskt gott med en lyxig middag ibland, men det som håller i längden är vanlig vardagsmat
Skär fläsket i tärningar och koka det till hälften mjukt eller koka fläskläggen till hälften mjuk. Skär kål, morötter och potatisar i bitar och lägg det i grytan tillsammans med fläsket
Då får du ett gott rotmos som kan serveras med den billiga köttdeltaljen fläsklägg. Vi plockar ofta ner ett helt vitkålshuvud för det är ju himla gott med pizzasallad… Sen blir det ofta en tung stor bit kvar i kylskåpet som vi inte vet vad vi ska göra med och till slut åker den ut till skogen, eller ner i soporna