Fläsklägg med ben recept

2 Spara
Rimmad fläsklägg med svamp, äpplen och pepparrot

Rimmad fläsklägg med svamp, äpplen och pepparrot

Arrangera på varma tillrikar och toppa med lite mer färsk riven pepparrot. )Kokt fläsklägg1 kg rimmad fläsklägg (utan ben - men köp helst med ben och lägg på lite på vikten - du får godare buljong då)2 morötter1 gul lök1 lagerblad5 kryddpepparkorn5 vitpepparkornSkala morötter och lök och dela i mindre bitar. Pepparrotssås3 dl färsk riven pepparrot1 schalottenlök2msk vitvinsvinäger3 dl vispgrädde3 dl buljong från fläskkoket2 msk vetemjölsmörsalt och pepparFräs löken mjuk i smöret. Mittimaten med Jojje 1 kg rimmad fläsklägg. 3 dl färsk riven pepparrot
5 Spara
Kokt rimmat fläsklägg

Kokt rimmat fläsklägg

Till fläsklägg serveras rotmos och en klick senap, men hemgjort potatismos med en duktig klick smör samt buljongkokta grönsaker såsom morotsstavar, brysselkål, rödlök skurna i båtar och bitar av romansallad måste också var himmelskt gott eller kanske en senapsås till istället för senap eller pepparrotssås
3 Spara
Kycklingsylta med fläsklägg

Kycklingsylta med fläsklägg

Koka tills det att köttet släpper ifrån benen. Lägg fläskläggen i en syltkittel, häll på vatten. Blanda kött och buljong, smaka eventuellt av med salt och kryddor
4 Spara
Kött och grönsakssoppa!

Kött och grönsakssoppa!

)I spadet hällde jag i en burk Viktväktarnas grönsakssoppa och en köttbuljong, fem små hackade vitlöksklyftor, två gula lökar, fem morötter, två palsternackor, en halv fänkål, en bit kålrot, en bit purjolök,halva fläskläggen, kryddpeppar och lagerblad
4 Spara
Mer julmat

Mer julmat

Då närmar vi oss den sista veckan innan julhelgen och nedräkningen kan börja. Dan före, dan före, dan före, dan före, dan före, dan före, dan före, dan före dopparedagen är det idag om vi inte räknat helt tokigt, och Mårtenssons förberedelser inför julabordet tar fart på riktigt
1 Spara
Klassisk svensk ärtsoppa

Klassisk svensk ärtsoppa

Total koktid kan ha blivit ca 3-4 timmar så det är ingen snabbmat precis, men klassisk ärtsoppa med en stor hög senap är underskattad, underbar husmanskost som alltför sällan tillagas av min generation, men både farmor och mormor gjorde det ofta
0 Spara
Ärtsoppa

Ärtsoppa

Helgen har gått i sakta mak här i Mårtenssons kök, det har ju varit lite sjukstuga då fru M har haft feber och mest legat i soffan med stängda ögon
6 Spara
Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

ja detdär med rotmos och fläsklägg har väl aldrig varit min favorit mat precis, men idag lagade jag det själv för första gången, främst för att maamma ville ha det och även för att jag vill testa att laga det
0 Spara
Rödbrässerad Hel Fläsklägg

Rödbrässerad Hel Fläsklägg

Den ska vara så mör att man kan plocka köttet från benet med ätpinnar. Egentligen när man rödbrässerar för festligheter så ska man ha med lite stött hong qu mi, ris som man har använt som bas för att odla en rödfärgad jästsvamp, detta ger nämligen en väldigt vacker röd färg
Sökförslag och sidor