1 hel fläsklägg med bensalt och peppar. 1 tsk hel kummin. 1. Sätt ugnen på 120°C. Klappa in läggen med salt och peppar och lägg den på ett galler i en rymlig långpanna (för att få knaprigt skinn runtom)
Efter du skummat kan du tillsätta paprikapulvret, vitlöken, cayennepepparn och kumminen och låt puttra i ca 2 timmar tills köttet faller från benet. Rensa av köttet och skär i tuggvänliga bitar och ta tillvara på ca 4 dl av kokspadet och blanda ner i crème fraiche, lite paprikapulver, någon tsk cayennepeppar och Maggi med köttet och red av med maizena och smaka av, det ska smaka av hel kummin annars tillsätt lite till. Ca 1 kg rimmat fläsklägg eller hel karré. 2 -3 msk kummin
Ca 1 kg rimmat fläsklägg eller hel karré1 stor gul lök2 morötter2 lagerblad1 tsk cayennepeppar3 msk paprikapulver(2 -3 msk kummin, hel)4 dl crème fraichePeppar2 vitlöksklyftor1 msk MaggiMaizena för redning6 dl kokt risKoka upp vatten och låt läggen/karrén sjuda med lök, lagerblad, morötter och skumma av. Efter du skummat kan du tillsätta paprikapulvret, vitlöken, cayennepepparn (och kumminen) och låt puttra i ca 2 timmar tills köttet faller från benet. Rensa av köttet och skär i tuggvänliga bitar och ta tillvara på ca 4 dl av kokspadet och blanda ner i crème fraiche, lite paprikapulver, någon tsk cayennepeppar och Maggi med köttet och red av med maizena och smaka av, det ska smaka av hel kummin annars tillsätt lite till. Ca 1 kg rimmat fläsklägg
Tillsätt köttet, kummin, peppar, salt, socker, anisfrön, lagerblad och vinet. 1. Finhacka löken och smörfräs den i en stor gryta tills den blir genomskinlig