Halleda säger vi bara, halleda, en pesto och ostfylldfläskkotlett. Tåget tog oss denna gången mot de italienska smakerna när fyllningen blev inspirerad av basilika som vi hade i köksfönstret, vitlök och citron som låg i grönsakskorgen och mozzarellaosten som låg i kylen
Jag har bestämt mig för att inte överanalysera varken kost- eller träningsschema. Igår kväll serverades fläskkotletter med champinjonstuvning och bönsallad, en healthyfied barndomsrätt
Riv ost till potatispurén och häll av potatisen. Gnid och massera sedan in rubben på fläskkotletterna. Blanda även ner den rivna osten medan purén är varm så osten blandas ut ordentligt
I Italien panerar man gärna kotletter med kryddor och ost. Blanda olja, vinäger, pressad citron, ost, senap, pressad vitlök, peppar och örtkryddor i en skål
En underbart saftig fläskkotlett med fin fettkappa från Gotland hittade jag i affären. Osten i paneringen gör att det blir extra gott, jag hade en fin hårdost på komjölk från Jämtland men en pecorino, parmiggiano eller svecia skulle också funka
Lägg på ostskivor så att det täcker köttet. Gratinera i ugn tills osten fått en gyllene färg. 4 st Scan Piggham fläskkotletter ca 600 g. ca 8 skivor mild ost t ex Gréve
Men nu när jag fått tag på saftiga och smakfulla fläskkotletter från ekogris , kunde det inte passa bättre än att få fylla dessa med smakrik ost och rökig skinka
Banka ut köttet lätt med knuten hand och lägg en ostskiva på varje köttbit. Ta tag i köttet och osten med båda händerna i pincettgrepp så att osten inte faller av
Heta fläskkotletter i sötsur sås. Ugnsgratinerad med ananas och ost, bräckt i stekpanna eller i gratäng med potatis och purjolök är några varianter men jag tänkte tipsa er om två nya rätter, bland annat den här som blev väldigt omtyckt här hemma