Fläskkotlett. Glöm inte att matsortera resterna från citron och smörgåskrasse för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda fläskkotlett med kryddsmör
Strössla fetaosten och örterna över kött, betor och kål. Fläskkotlett600 g benfri kotlettrad salt och peppar vitlök olja smör. Tillbehör och örter100 g god fetaost 1 kruka basilika 1 knippe körvel 1 knippe vattenkrasse
-) Serverat med ett örtsmör, gjort på de örter trädgården bjuder för stunden och primörer i foliepaket, blir det en riktig festmåltid oavsett vilken kväll i veckan det är
Rör ner örterna precis före servering. stora fläskkotletter. getostcrème. Smula ner getosten i en bunke. Finriv det yttersta gula skalet av citronen ner i bunken
Hacka örterna. Gnid in kotletterna med vitlök, citronskal och örter. 4 fläskkotletter med ben. ca 1,5 dl hackade färska örter (t ex timjan och rosmarin). 4 fläskkotletter med ben. ca 1,5 dl hackade färska örter (t ex timjan och rosmarin)
Fläskkotletter. 4 fläskkotletter med ben (á ca 175 g), ca 2 cm tjocka och jämnt skurna, lätt marmorerade och gärna med en fettrand. 4 fläskkotletter med ben (á ca 175 g), ca 2 cm tjocka och jämnt skurna, lätt marmorerade och gärna med en fettrand 2 schalottenlökar 10 kärnfria svarta oliver ca 75 g salami 2 msk färsk rosmarin, finhackad 2 msk olivolja salt och svartpeppar tandpetare. Grillad tomat med färska örter (Pomodoro alla griglia con erbe fresche) 4 tomater olivolja flingsalt svartpeppar 1 tsk färsk timjan, hackad 1 tsk färsk oregano, hackad
Kryddblandning örter (t. Dessutom funkar det som huvudrätt med en sallad till, på en buffé, eller som komplement/tillbehör till kött, som i det här fallet stekta fläskkotletter med persiljesmör