Det har ju gått åt mycket högrev i olika typer av långkok och grytor den senaste tiden men nu hittade vi en fläskkarré i frysen och tänkte testa om det även gick att göra något liknande med den
Ingredienser Portioner. 4 ca 900 g fast potatis 1 bit purjolök ca 100 g rotselleri ca 100 g palsternacka 1 rött äpple ca 600 g benfri fläskkarré 2 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk vetemjöl 1 1/2 dl torkade plommon 2 lagerblad 5 kryddpepparkorn 1 msk vitvinsvinäger 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond) 1 tsk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 1/2 kruka hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Som ni vet är ett av mina ledord förbered. I morse fyllde jag min älskade Crock-Pot med ingredienser till kvällens middag som blev Fläskkarrégryta med mandel och russin
Häromdagen uppdaterade jag min Mac, vilket generellt är ett stort No-No för mig. För en uppdatering innebär förändring, och jag gillar liksom inte förändring oavsett hur liten den än må vara
Middag på 20 minuter. Precis som alla andra tycker även jag om mat som snabbt kan stå på bordet. I vardagen när det händer mycket runtom, då är det fint att kunna ta till riktigt nyttig snabbmat, som dessutom ger energi i många timmar
Ingredienser till en slökokad fläskgryta. Till lördagsmiddag blir det ofta kött hemma hos oss. Det är Mattias som väljer kött och står för tillagningen
Detta långkok gör att fläskkarrén blir väldigt mör och saftigt. Kanske ingen rätt man ska göra om man är vrålhungrig eller har ont om tid men en grå och regnig höstdag är det härligt med en gryta som puttrar på i timmar och sprider en härlig doft i hemmet