Gryta på fläskkarré, lök och rotfrukter. Strimla lök samt hacka morötter och palsternacka. Fräs löken i en stor kastrull i lite olivolja tills den är mjuk
Kokosmjölk (vilket är ett sådant där måste att ha hemma, in case of emergencys) paprika och lök. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. Börja med att skära upp köttet i mindre bitar, marinera det snabbt i 1 msk honung och 1 msk soja, pressade vitlöksklyftor och sallt & peppar. Skär sedan upp lök och paprika, när köttet har marinerat i ca 10 minuter så stek köttet i olivolja och tillsätt ytterligare 1 msk soja. När köttet fått färg, tillsätt lök och paprika och fräs någon minut – häll över kokosmjölken och tillsätt 1 msk honung och lite mer soja, salt och peppar. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor 3 msk glutenfri soja
lite innanStek köttet, bacon och lök i omångar och lägg över i en gryta. Fläskkarrégryta med aprikoser och syltlök, 4 pers. 700-800 g benfri fläskkarré, skuren i cm-tjocka strimlor1 pkt bacon, strimlat1 gul lök, grovt hackad1 tsk salt2 krm svartpeppar2 lagerblad1 tsk paprikapulver1 tsk torkad timjan eller ett pat kvistar färsk om du har1 l köttbuljong1 kålrot (4-500 g), i stora tärningar3-4 morötter, i stora bitar2 dl torkade aprikoser, klippta i mindre bitar1 ½ dl inlagd syltlök, stek dem ev. Tillsätt aprikoser och syltlök, låt grytan koka 15 minuter till. 1 gul lök
Fräs grytbitarna på hög värme tillsammans med lök och vitlökskross tills löken gulnat. 1 gul lök, hackad. 2 vitlöksklyftor, krossade. 1 gul lök, hackad. 2 vitlöksklyftor, krossade
Fräs gul lök och selleri i olivolja på svag värme i en gryta. 2 gula lökar. 2 vitlöksklyftor. 1. Krydda och vänd fläskkarrén i vetemjöl och bryn skivorna på alla
Skär lök och tomater i grova bitar och lägga i grytan. Krossa vitlöksklyftorna och lägg de i grytan. Blanda köttet med tagliatellen samt lök- och tomatblandningen i grytan
Skär löken i stora bitar. 2 st lökar. Skär karrén i strimlor ca 1 1/2 cm tjocka och ca 4 cm långa. Lägg dem i en gryta och tillsätt sojan
Ica kuriren
Skala och skär löken i klyftor. Bryn lök och kött i matfettet i en gryta. FLÄSKKARRÉGRYTA MED KATRINPLOMMON4 portioner12 urkärnade katrinplommon1 rödlökca 500 g benfri, skivad fläskkarré1 msk smör eller margarin1 tsk maizena1 dl matlagningsgrädde2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)1 dl mjölk1 msk soya1 rött äpplesalt, pepparDela katrinplommonen i halvor. 1 rödlök