Fläskkarre i ugn recept

82 Spara
Hel fläskkarré i ugn

Hel fläskkarré i ugn

Blanda ihop smör, hackade sardeller, citronskal och hackad rosmarin. 1½ kg fläskkarré utan ben1 msk smör4 sardellfiléerskalet av 1 citron3 kvistar rosmarin1 tsk mald muskotsalt och pepparolivolja1 hel vitlök2 dl vitt vin2 dl kycklingbuljongSätt ugnen på 200 grader. Lägg köttet i en ugnsäker form med höga kanter och ugnstek i ca 30 min. Lägg över folie så det täcker och sätt in i ugnen igen men sänk först värmen till 180 grader. Ös köttet med sky och vitlöksklyftorna och låt köttet stekas i ugnen ytterligare ca 20-30 min. 1½ kg fläskkarré utan ben. 1 msk smör
82 Spara
Hel fläskkarré i ugn

Hel fläskkarré i ugn

En ny favorit bland kokböckerna är Jamie Olivers "Mat för hela året". 1½ kg fläskkarré utan ben1 msk smör4 sardellfiléerskalet av 1 citron3 kvistar rosmarin1 tsk mald muskotsalt och pepparolivolja1 hel vitlök2 dl vitt vin2 dl kycklingbuljongSätt ugnen på 200 grader. 1 hel vitlök
12 Spara
Fina fläskkarrén

Fina fläskkarrén

Skär sen med en vass liten kniv rätt djupa skåror på ovansidan av köttet, i varje hål sticker du ner ett katrinplommon, försök få ner dom ganska djupt annars bränns dom lätt vid i ugnen
9 Spara
Ugngrillad fläskkarré med apelsin- och balsamicosås serverad med hasselbackspotatis och inlagd grön slanggurka

Ugngrillad fläskkarré med apelsin- och balsamicosås serverad med hasselbackspotatis och inlagd grön slanggurka

Beroende på hur stark apelsinjuicesmak du önskar kan du även på slutet spä med lite extra juice. 1,5kg - 2kg Fläskkarré, benfri3st Vitlöksklyftor2msk Timjan2msk Rosmarin1tsk Havssalt3msk RapsoljaRivet skal från 1 apelsinApelsin och balsamicosås. 1msk Rapsolja2st Vitlöksklyftor1st Rödlök, mindre storlek1st Morot2msk Strösocker1dl Balsamicovinäger3dl Fond1,5dl Färskpressad apelsinjuice med fruktkött, ca 3 apelsiner25g Smör, osaltatEv. Tillsått fonden och apelsinjuicen, låt såsen ytterligare reducera till 2/3-delar. ca 3 apelsiner
9 Spara
Fläskkarré med rotfruktsgratäng

Fläskkarré med rotfruktsgratäng

Blanda marinaden i en plastpåse och lägg i karrén och låt marinera några timmar. Häll sedan karrén och marinaden i en tstekpanna och bryn steken runt om så den får en vacker färg
Sökförslag och sidor