Skär små hål in i fläskkarrén och stoppa in vitlöksbitar i dessa. Skala och grovhacka vitlöken. Fläskkarré i ugn är en klassisk söndagsmiddag från min barndom
Wow vilken mör och saftig stek det blev tack vare den låga ugnstemperaturen. Bryn steken i smör i en stekpanna och lägg sedan över köttet i en smord ugnsform
Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra. Gör små håll i köttet och spetsa det med skalade vitlöksklyftor
Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
en gnutta riven vitlök. Riv lite vitlök och blanda med sojan. en gnutta riven vitlök. 4 – 5 skivor välmarmorerad fläskkarré. Sätt ugnen på 175°C. Ugnsstek mitt i ugnen ca 60 minuter eller lite längre. 5 skivor välmarmorerad fläskkarré
Ta upp köttet och lägg det i en ugnssäker form. Blanda samman saft och rivet skal från apelsinen med olja, fond, honung, ingefära, riven vitlök och sambal oelek i en skål
Mosa och blanda med vitlöken. Fräs lök, vitlök och squash i en panna med olja. Lägg karrén i en ugnssäker form, stick i en stektermometer och baka i ugnen på 175 grader tills innertemperaturen visar 80 grader (ca 1 1/2 h). 1 vitlöksklyfta, pressad. 1 liten vitlöksklyfta, pressad. 1 vitlöksklyfta, pressad. 1 squash 1 liten vitlöksklyfta, pressad
Till servering Servera med rostade klyftpotatis, ugnsbakade tomater och surdegsbaguette. Fläskkarré. 1800 g fläskkarré, i bit. 11 st vitlöksklyftor. 1vattenSkala och finhacka lök och vitlök. Täck botten på en gryta/ugnsfast form med vatten, ca 1 cm Lägg i köttet och bred på såsen. 1›1 / 4Skala och finhacka lök och vitlök. ‹›3 / 4Täck botten på en gryta/ugnsfast form med vatten, ca 1 cm. ‹4 / 4Stek i 125 grader varm ugn under lock i ca 2 timmar
Lägg ett stort stycke fläskkött i en gryta med lock som kan stå i ugnen. Krydda sedan med hårda kryddor, såsom lagerblad, korianderfrön, nejlika eller vitlök beroende på vad köttet ska användas till sedan