Häll skyn ifrån ugnsformen i en kastrull. Ja, långlagad är verkligen rätta namnet, min fläskkarré fick stå ca 4 timmar i ugnen på låg värme och jisses vad gott det blev. Ingredienser till fläskkarrénca 1,2 kg fläskkarré i bitca 15 salviablad2 kvistar rosmarin3 vitlöksklyftor1 tsk fänkålsfrön2 msk olivoljasalt och peppar2 dl vitt vinIngredienser såsenskyn ifrån stekenca 2 dl matlagningsgräddeca 1 dl vattenca 2 msk mjöl2 msk svartvinbärssaft1 msk rödvinbärsgelé1 msk soja1 msk köttfondsalt och pepparSätt ugnen på 140 grader. Lägg köttet i en ugnsform och ställ in i ugnen i 1 tim. Efter 1 tim häller du vinet över köttet och vänder köttet. In i ugnen igen i ytterligare minst 3 timmar. -) ca 1,2 kg fläskkarré i bit
Krydda fläskkarrén med salt och peppar. Nåja, vad passar inte bättre än sådan här dag än ett långkok som sköter sig självt i ugnen medan man är ute och får vinterrosiga kinder
(Ni kan vara lugna. Häll slutligen i vinet. tag ut grytan ur ugnen, och lyft ur köttet. Jag serverade karrén med pressad potatis och återigen vår avgudade dressade brysselkål - denna gång gjorde jag dressingen med vit balsamvinäger, som omväxling
800 g fläskkarré i bit. 3 dl vitt vin. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Min målsättning är att hacka och frysa in härligheten för de långa vintermånaderna. I flera års tid har långlagad fläskkarré i tomatsås varit en av mina absoluta favoriträtter
600 g fläskkarré. 5 dl vitt vin. Sätt in köttet i ca 1–1 ½ tim på 200° i ugnen, köttet ska få en innertemperatur på ca 75°. Häll i vinet och reducera till hälften, tillsätt vatten fond, limeskal och saft samt soja, låt koka ca 5 min
Sätt in köttet i ca 1–1 ½ tim på 200° i ugnen, köttet ska få en innertemperatur på ca 75°. Häll i vinet och reducera till hälften, tillsätt vatten fond, limeskal och saft samt soja, låt koka ca 5 min. 600 g fläskkarré. 5 dl vin, vitt
Helstekt fläskkarré. Rödvinssky. Helstekt fläskkarré. Rödvinssky. 5 flaska rödvin. Häll på vinet, lägg i örterna och reducera till 1/3 återstår. Lägg karrén i en ugnssäker form, stick i en stektermometer och baka i ugnen på 175 grader tills innertemperaturen visar 78 grader (ca 1 1/2 h). Baka i ugnen på 200 grader i ca 1h, rör om då och då. 5 flaska rödvin
Lägg fläskkarrén i en ugnsform, häll marinaden över. Det ger en bra grund – oavsett om du lägger skivorna på grillen eller kör dem i ugnen på lite lägre temperatur