Fläskkarré ugn vin recept

Hel fläskkarré i ugn

Hel fläskkarré i ugn

Lyft upp köttet och lägg vitlöksklyftorna i formen, lägg tillbaka köttet och häll på vin och buljong
Långlagad fläskkarré i ugn

Långlagad fläskkarré i ugn

Häll skyn ifrån ugnsformen i en kastrull. Ja, långlagad är verkligen rätta namnet, min fläskkarré fick stå ca 4 timmar i ugnen på låg värme och jisses vad gott det blev. Ingredienser till fläskkarrénca 1,2 kg fläskkarré i bitca 15 salviablad2 kvistar rosmarin3 vitlöksklyftor1 tsk fänkålsfrön2 msk olivoljasalt och peppar2 dl vitt vinIngredienser såsenskyn ifrån stekenca 2 dl matlagningsgräddeca 1 dl vattenca 2 msk mjöl2 msk svartvinbärssaft1 msk rödvinbärsgelé1 msk soja1 msk köttfondsalt och pepparSätt ugnen på 140 grader. Lägg köttet i en ugnsform och ställ in i ugnen i 1 tim. Efter 1 tim häller du vinet över köttet och vänder köttet. In i ugnen igen i ytterligare minst 3 timmar. -) ca 1,2 kg fläskkarré i bit
Ugnsstekt fläskkarré med smålökar och vin

Ugnsstekt fläskkarré med smålökar och vin

Krydda fläskkarrén med salt och peppar. Nåja, vad passar inte bättre än sådan här dag än ett långkok som sköter sig självt i ugnen medan man är ute och får vinterrosiga kinder
Långlagad fläskkarré med äpple, butternut squash och vitt vin

Långlagad fläskkarré med äpple, butternut squash och vitt vin

(Ni kan vara lugna. Häll slutligen i vinet. tag ut grytan ur ugnen, och lyft ur köttet. Jag serverade karrén med pressad potatis och återigen vår avgudade dressade brysselkål - denna gång gjorde jag dressingen med vit balsamvinäger, som omväxling
Ris i ugn med fläskkarré, chorizo, paprika och lök

Ris i ugn med fläskkarré, chorizo, paprika och lök

800 g fläskkarré i bit. 3 dl vitt vin. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Långkokt fläskkarré  med italienska smaker

Långkokt fläskkarré med italienska smaker

Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Helstekt fläskkarré med brysselkål och bacon

Helstekt fläskkarré med brysselkål och bacon

600 g fläskkarré. 5 dl vitt vin. Sätt in köttet i ca 1–1 ½ tim på 200° i ugnen, köttet ska få en innertemperatur på ca 75°. Häll i vinet och reducera till hälften, tillsätt vatten fond, limeskal och saft samt soja, låt koka ca 5 min
Helstekt fläskkarré med brysselkål och bacon

Helstekt fläskkarré med brysselkål och bacon

Sätt in köttet i ca 1–1 ½ tim på 200° i ugnen, köttet ska få en innertemperatur på ca 75°. Häll i vinet och reducera till hälften, tillsätt vatten fond, limeskal och saft samt soja, låt koka ca 5 min. 600 g fläskkarré. 5 dl vin, vitt
Fläskkarré med pumpapuré  & rödvinssky

Fläskkarré med pumpapuré & rödvinssky

Helstekt fläskkarré. Rödvinssky. Helstekt fläskkarré. Rödvinssky. 5 flaska rödvin. Häll på vinet, lägg i örterna och reducera till 1/3 återstår. Lägg karrén i en ugnssäker form, stick i en stektermometer och baka i ugnen på 175 grader tills innertemperaturen visar 78 grader (ca 1 1/2 h). Baka i ugnen på 200 grader i ca 1h, rör om då och då. 5 flaska rödvin
Honungsmarinerad fläskkarré med mangosallad

Honungsmarinerad fläskkarré med mangosallad

Lägg fläskkarrén i en ugnsform, häll marinaden över. Det ger en bra grund – oavsett om du lägger skivorna på grillen eller kör dem i ugnen på lite lägre temperatur