Fläskkarré ugn rosmarin recept

Hel fläskkarré i ugn

Hel fläskkarré i ugn

Blanda ihop smör, hackade sardeller, citronskal och hackad rosmarin. 1½ kg fläskkarré utan ben1 msk smör4 sardellfiléerskalet av 1 citron3 kvistar rosmarin1 tsk mald muskotsalt och pepparolivolja1 hel vitlök2 dl vitt vin2 dl kycklingbuljongSätt ugnen på 200 grader. Lägg köttet i en ugnsäker form med höga kanter och ugnstek i ca 30 min. Lägg över folie så det täcker och sätt in i ugnen igen men sänk först värmen till 180 grader. Ös köttet med sky och vitlöksklyftorna och låt köttet stekas i ugnen ytterligare ca 20-30 min. 1½ kg fläskkarré utan ben. 3 kvistar rosmarin
Långlagad fläskkarré i ugn

Långlagad fläskkarré i ugn

Häll skyn ifrån ugnsformen i en kastrull. Ja, långlagad är verkligen rätta namnet, min fläskkarré fick stå ca 4 timmar i ugnen på låg värme och jisses vad gott det blev. Ingredienser till fläskkarrénca 1,2 kg fläskkarré i bitca 15 salviablad2 kvistar rosmarin3 vitlöksklyftor1 tsk fänkålsfrön2 msk olivoljasalt och peppar2 dl vitt vinIngredienser såsenskyn ifrån stekenca 2 dl matlagningsgräddeca 1 dl vattenca 2 msk mjöl2 msk svartvinbärssaft1 msk rödvinbärsgelé1 msk soja1 msk köttfondsalt och pepparSätt ugnen på 140 grader. Lägg köttet i en ugnsform och ställ in i ugnen i 1 tim. In i ugnen igen i ytterligare minst 3 timmar. -) ca 1,2 kg fläskkarré i bit. 2 kvistar rosmarin
Fläskkarré i ugn

Fläskkarré i ugn

Då alltid med rosmarin. Fläskkarré i ugn är en klassisk söndagsmiddag från min barndom. Skär små hål in i fläskkarrén och stoppa in vitlöksbitar i dessa
Långkokt fläskkarré  med italienska smaker

Långkokt fläskkarré med italienska smaker

Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Fina fläskkarrén

Fina fläskkarrén

Skär sen med en vass liten kniv rätt djupa skåror på ovansidan av köttet, i varje hål sticker du ner ett katrinplommon, försök få ner dom ganska djupt annars bränns dom lätt vid i ugnen
ÖRTSTEKT FLÄSKKARRÉ

ÖRTSTEKT FLÄSKKARRÉ

En förmånlig, rustik och god söndagsmiddag får man om man följer detta recept på helstekt fläskkarré med örter från boken ‘Vårmat från Arla köket’
Fläskkarré med pumpapuré  & rödvinssky

Fläskkarré med pumpapuré & rödvinssky

Helstekt fläskkarré. Helstekt fläskkarré. 1 kvist färsk rosmarin. Lägg karrén i en ugnssäker form, stick i en stektermometer och baka i ugnen på 175 grader tills innertemperaturen visar 78 grader (ca 1 1/2 h). Baka i ugnen på 200 grader i ca 1h, rör om då och då. 1 kvist färsk rosmarin
Örtstekt fläskkarré

Örtstekt fläskkarré

Lägg det i en stor ugnssäker form. Gör så här Sätt ugnen på 200°. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 min. 1 kg benfri fläskkarré. 2 dl hackade färska blandade örter t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg benfri fläskkarré Arla® Svenskt Smör 1½ tsk salt 2 krm svartpeppar rivet skal av 1 citron 2 pressade vitlöksklyftor 2 dl hackade färska blandade örter t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja 1 kg mjölig potatis 3 dl Kelda® mellangrädde