Blanda ihop smör, hackade sardeller, citronskal och hackad rosmarin. 1½ kg fläskkarré utan ben1 msk smör4 sardellfiléerskalet av 1 citron3 kvistar rosmarin1 tsk mald muskotsalt och pepparolivolja1 hel vitlök2 dl vitt vin2 dl kycklingbuljongSätt ugnen på 200 grader. Lägg köttet i en ugnsäker form med höga kanter och ugnstek i ca 30 min. Lägg över folie så det täcker och sätt in i ugnen igen men sänk först värmen till 180 grader. Ös köttet med sky och vitlöksklyftorna och låt köttet stekas i ugnen ytterligare ca 20-30 min. 1½ kg fläskkarré utan ben. 3 kvistar rosmarin
Häll skyn ifrån ugnsformen i en kastrull. Ja, långlagad är verkligen rätta namnet, min fläskkarré fick stå ca 4 timmar i ugnen på låg värme och jisses vad gott det blev. Ingredienser till fläskkarrénca 1,2 kg fläskkarré i bitca 15 salviablad2 kvistar rosmarin3 vitlöksklyftor1 tsk fänkålsfrön2 msk olivoljasalt och peppar2 dl vitt vinIngredienser såsenskyn ifrån stekenca 2 dl matlagningsgräddeca 1 dl vattenca 2 msk mjöl2 msk svartvinbärssaft1 msk rödvinbärsgelé1 msk soja1 msk köttfondsalt och pepparSätt ugnen på 140 grader. Lägg köttet i en ugnsform och ställ in i ugnen i 1 tim. In i ugnen igen i ytterligare minst 3 timmar. -) ca 1,2 kg fläskkarré i bit. 2 kvistar rosmarin
Då alltid med rosmarin. Fläskkarré i ugn är en klassisk söndagsmiddag från min barndom. Skär små hål in i fläskkarrén och stoppa in vitlöksbitar i dessa
Lägg köttet på en ugnsplåt tillsammans med resten av rosmarinkvistarna. Stick djupa hål rakt igenom fläskkarrén och fyll hålen med russinen och hälften av rosmarinkvistarna
Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Skär sen med en vass liten kniv rätt djupa skåror på ovansidan av köttet, i varje hål sticker du ner ett katrinplommon, försök få ner dom ganska djupt annars bränns dom lätt vid i ugnen
Helstekt fläskkarré. Helstekt fläskkarré. 1 kvist färsk rosmarin. Lägg karrén i en ugnssäker form, stick i en stektermometer och baka i ugnen på 175 grader tills innertemperaturen visar 78 grader (ca 1 1/2 h). Baka i ugnen på 200 grader i ca 1h, rör om då och då. 1 kvist färsk rosmarin
Lägg det i en stor ugnssäker form. Gör så här Sätt ugnen på 200°. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 min. 1 kg benfri fläskkarré. 2 dl hackade färska blandade örter t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 kg benfri fläskkarré Arla® Svenskt Smör 1½ tsk salt 2 krm svartpeppar rivet skal av 1 citron 2 pressade vitlöksklyftor 2 dl hackade färska blandade örter t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja 1 kg mjölig potatis 3 dl Kelda® mellangrädde
Om du köper en fläskkarré, vilken är en utmärkt detalj, gör dig själv en tjänst och köp den med ben. Idag blev den klassiskt späckad med lite katrinplommon, några rosmarinstekta äppelklyftor och en sky smaksatt med calvdos