800 g fläskkarré i bit. 1 gul lök, i klyftor. 6 vitlöksklyftor. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Skala och skär lök, morot och palsternacka i grova bitar. Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast
Pressa vitlöksklyftorna och lägg i Tillsätt sedan alla övriga kryddor och blanda runt i bunken. Det är nämligen fläskkarré i ugn med smak av honung och plommon
Lägg karrésteken i en ugnsform. Skiva lökarna grovt. Låt puttra ihop tills löken blivit mjuk. Sätt ugnen på 175 grader. Låt stå i ugnen i ca 1 timma och 45 minuter. 2 stora gula lökar. 2 stora röda lökar
Lägg köttet i emaljgrytan med lock, jag använde en glasugnsform med lock och det gick bra. Gör små håll i köttet och spetsa det med skalade vitlöksklyftor
Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Skär sen med en vass liten kniv rätt djupa skåror på ovansidan av köttet, i varje hål sticker du ner ett katrinplommon, försök få ner dom ganska djupt annars bränns dom lätt vid i ugnen