Fläskkarré stjälkselleri recept

CHILISTARK PULLED PORK

CHILISTARK PULLED PORK

rödkål, morot & stjälkselleri som mandolinas och får ligga i socker + salt. --> Lägg fläskkarrén (1 kg) i en ungfast form med lock
Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Sallad Nicoise – klassisk sallad

Sallad Nicoise – klassisk sallad

Helstekt fläskkarré i lergryta med klassisk gräddsås. 8 cm stjälkselleri (finhackad). 8 cm stjälkselleri (finhackad)

Fläskkarré med äpple och curry

1 bit stjälkselleri. Fräs curry, lök och smör. Lägg i karrén och sellerin och fräs det. Tillsätt grädde och låt det koka in

Vinstekt fläskkarré i örtsky

Skär bort det gröna från stjälksellerin och lägg åt sidan. 800 g fläskkarré. 250 g stjälkselleri med grönt

Fläskkarré med äpple och curry

1 bit stjälkselleri. Fräs curry, lök och smör. Lägg i karrén och sellerin och fräs det. Tillsätt grädde och låt det koka in