Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda stekfettet med vatten och ös karrén med vätskan några gånger i ugnen
Den använder jag till allt möjligt, soppor, vegetariska rätter, och som här till fläskkarré. Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning
Mortla kryddorna en aning och klappa sedan in köttet med dem, lägg karrén i en ugnsform. Värm ugnen till 175 grader och sätt in karrén, låt stå tills temperaturen är 85 grader tar ca 1½ -2 timmar. 1,2 kg benfri fläskkarré
600 g fläskkarré. 1honungGnid/rubba in ingefära, salt och peppar på karrén. 600 g fläskkarré. 11 bit ingefära, färsk riven (välj mängd efter hetta/smak)
Gnid/rubba in ingefära, salt och peppar på karrén. 600 g fläskkarré. Gör så här. Sätt in köttet i ca 1–1 ½ tim på 200° i ugnen, köttet ska få en innertemperatur på ca 75°
Jag vet inte hur det är med er, men för egen del förknippar jag fläskkarré främst med två rätter. Den första är någon sorts barndomsminne av plommonspäckad karré med äppelmos
Således blir det experimentell matlagning idag, en klassisk helstektkarré blir glöggifierad. 1 bit benfri fläskkarré, ca 1,5 kg. Relaterade 1 bit benfri fläskkarré, ca 1,5 kg 1 flaska lätt vinglögg
Helstektfläskkarré. Helstektfläskkarré. 700g fläskarré i bit. Lägg karrén i en ugnssäker form, stick i en stektermometer och baka i ugnen på 175 grader tills innertemperaturen visar 78 grader (ca 1 1/2 h). 700g fläskarré i bit
Tranchera fläskkarrén i önskad tjocklek och servera med fänkål och äppelsallad. Gnugga in karrén i olja och krydda sen med salt, grovt repade örtkvistar och svartpeppar
Tranchera fläskkarrén i önskad tjocklek och servera med fänkål och äppelsallad. Gnugga in karrén i olja och krydda sen med salt, grovt repade örtkvistar och svartpeppar
Förra veckan blev det fikonspäckad, helstektfläskkarré för första gången i mitt kök. Jag blev lite inspirerad av mig själv så i måndags blev det helstekt igen men denna gång med torkade tranbär