Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Lägg ett stort stycke fläskkött i en gryta med lock som kan stå i ugnen. Krydda sedan med hårda kryddor, såsom lagerblad, korianderfrön, nejlika eller vitlök beroende på vad köttet ska användas till sedan
Tillsätt lök, vitlök och morot och låt det fräsa med ett par minuter under omrörning. Grytan som vi bjuder er läsare på idag känns som att den kanske kan vara sista måltiden av denna sorten för säsongen