Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Bryn karrén i olivolja i en gryta tills den fått fin färg. Zeta Olivolja. Om du silar av grönsakerna från fläskkarrén, får du maximalt med god sky att hälla över köttet vid serveringen
(Här kan du experimentera med vilka kryddor som du än tycker bäst om) Pensla båda sidor av vardera skiva kött med kryddblandningen och lägg i den ugnsfasta formen, ex lergryta eller järngryta, viktigt att den har ett lock på
När du är klar att börja laga värmer du några skvättar olivolja i en stor kastrull på medelvärme. Håll ett öga på grytan och tillsätt en skvätt vatten om det ser lite torrt ut
Bryn köttet i olivolja och smör. Lägg över i en gryta. Tillsätt i grytan med köttet och marinaden. Håll ett öga på grytan och tillsätt en skvätt vatten om det ser lite torrt ut
Stek på merguezen och lägg ned i grytan tillsammans med kycklingen och fläskkarrén. Tärna kycklingen och fläskkarrén, krydda med salt och peppar och stek dem i olivolja, ställ åt sidan
Nu får man, helt utan att få dåligt samvete, krypa in i stugan, upp i soffan, på med ullstrumporna, dricka kryddiga teer, mustigt vin och laga mat i gryta