Fläskkarré gryta morot recept

Mustig gryta med fläskkarré

Mustig gryta med fläskkarré

Grytan lagade herr M till på fläskkarré, kanske inte den allra vanligaste biten kött när det är gryta som står på menyn men det betyder för den sakens skull inte att det inte blir bra - för det blir det
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

Lägg morots-, äppel- och purjobitar i botten. Torka av lergrytan lätt. Ställ lergrytan i kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter. Grytan är klar efter 2 timmar. ca 1 kg fläskkarré i en bit
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

Lägg morots-, äppel- och purjobitar i botten. Torka av lergrytan lätt. Ställ lergrytan i kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar

Katrinplommonspäckad fläskkarré i ugn

Skala löken och dela i klyftor, skala moroten och skär i "slantar" ner med detta i grytan. Lägg karren i en ugnsäker form/gryta med några klickar smör
Långkokt fläskkarré  med italienska smaker

Långkokt fläskkarré med italienska smaker

Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Plommonspäckad fläskkarré

Plommonspäckad fläskkarré

Bryn köttet runtom i en stekgryta. Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen. Lägg ner dem i grytan och bryn lite till
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

Lägg morots-, äppel- och purjobitar i botten. Torka av lergrytan lätt. Ställ lergrytan i kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. Låt grytan stå i ugnen i 2 timmar. Ca 1 kg fläskkarré i bit, alt hel kotlettrad eller skinkstek. Ca 1 kg fläskkarré i bit, alt hel kotlettrad eller skinkstek 3 dl konc
Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Vitlökspäckad fläskkarré

Vitlökspäckad fläskkarré

Lägg karrén i grytan. Lägg stavarna runt karrén i grytan. Under tiden köttet vilar så häll av buljongen från köttet i en gryta och gör en redning av mjöl eller maizena och vatten
Ugnsbräserad fläskkarré med tomat och vitt vin

Ugnsbräserad fläskkarré med tomat och vitt vin

Bryn karrén i olivolja i en gryta tills den fått fin färg. Om du silar av grönsakerna från fläskkarrén, får du maximalt med god sky att hälla över köttet vid serveringen
Gryta med asiatisk touch.

Gryta med asiatisk touch.

Men idag taggar vi ner och vildheten får stå tillbaka för en gryta gjord på fläskkarré. Våren kanske känns som lite antigryta-tid, men när regnet piskade mot rutorna här i gårkväll och det var mörkt ute så kändes det rätt så grytigt ändå, om ni frågar oss
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

Skala morot och skär i grova bitar. Placera fläskkarrén i mitten av grytan. Lägg i lergrytan. Skär upp fläskkarrén i skivor och servera på fat - gärna med grönsakerna från grytan i botten eller vid sidan
Fläskkarré Bourguignon

Fläskkarré Bourguignon

Fräs fläsket tillsammans med lök, vitlök och morot i stekgrytan några minuter och lägg sedan i köttet igen
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

Lägg morots-, äppel- och purjobitar i botten. Torka av lergrytan lätt. Ställ lergrytan i kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter. Grytan är klar efter 2 timmar. ca 1 kg fläskkarré i en bit. ca 1 kg fläskkarré i en bit 3 dl konc äppeljuice 2 msk kinesisk olja 1 tsk malen ingefära 2-3 morötter 1-2 äpplen 1-2 purjolökar Flingsalt Peppar Salt

Fläskkarré i ugn

Lägg sedan den brynta fläskkarrén i en gryta du kan ha i ugnen. Spara spadet som blir i grytan och använd det som sås över köttet
Sista grytan för säsongen?

Sista grytan för säsongen?

Tillsätt lök, vitlök och morot och låt det fräsa med ett par minuter under omrörning. Grytan som vi bjuder er läsare på idag känns som att den kanske kan vara sista måltiden av denna sorten för säsongen