Här har ni en riktigt smaskig gratäng med fläskfilé. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Köttet blir så saftigt och gott när det går gratineras i ugnen tillsammans med såsen och osten på toppen
Servera till ris, pasta eller broccoli. Det man kan tänka på är att inte salta den lika mycket som fläskfilé eftersom den ofta är insprutad/marinerad med saltlösning
Servera medris och nachos. Börja med att strimla upp purjolöken. Hacka chilin fint - om ni vill ha det lite extra starkt hackar ni med kärnorna också annars plockar ni bort dem
Servera medris och grönsaker. Extrapris på fläskfilé på ICA, så tänkte jag skulle passa på. Använde mangotärningar från frysen som jag tinade litegrann, men blir säkert ännu godare med färsk om det finns
Servera med potatis, ris eller grönsaker. I helgen var det forfarande sommar och varmt och vi kunde sitta ute och äta vår lördagsmiddag, en supergod fläskfilégratäng med bacon och ost
Hacka purjon och bryn den tillsammans med baconet i bitar. Vispa ur stekpannan med grädde och tillsätt osten, buljongtärningen, paprikapulvret och några varv med pepparkvarnen
Servera medris, potatis eller andra rotfrukter. Trött som jag var, blev lördagskvällen en lugn kväll hemma i soffan och middagen blev en enkel rätt bestående av en fläskfilégratäng med bacon, ugnsrostad sötpotatis och en stor sallad
Servera med t ex ris och sallad. Smaka av med salt och citronsaft. 8 personer. 1,5 kg fläskfilé. 1 honungsmelon (eller någon annan liknande melon, dock ej vattenmelon)
Servera med kokt potatis eller ris. Krydda filén med lite salt och rosépeppar och bryn den hastigt. Lägg i purjolöken och paprikan och låt det steka med tillsammans med champinjonerna så det blir mjukt och glansigt utan att det tar färg