Hejsan ljuvliga fredag och alla ni däruteKomponerade ihop ett recept på fläskytterfilé förra helgen. Ingredienser för 4 persca 6-7 hg fläskytterfilé1 paket bacon1 paprika, valfri färg10 cm purjolök3 dl grädde1 dl creme fraiche100 g kantarellost1 köttbuljongtärning1 tsk paprikapulver1 dl torkade trattkantareller (eller motsvarande mängd kantareller)3 dl riven ostSaltVitpepparMaizenaGör så härSätt ugnen på 200 grader. ca 6-7 hg fläskytterfilé
1 kg fläskfilé eller fläskytterfilé. 1 kg fläskfilé eller fläskytterfilé. Det är ju ingen hemlighet att jag älskar att laga mat i ugn, gratänger som man kan förbereda och som sen sköter sig själv i ugnen kan vara bland det bästa som finns
700 g fläskfilé eller fläskytterfilé. 1700 g fläskfilé eller fläskytterfilé 200 g färska champinjoner 1 stor grön paprika 1 gul lök Salt Vitpeppar 1 ask (125 g) Cantadou vitlök och örter 1½ dl köttbuljong (1½ dl vatten + 1½ köttbuljongtärning) 3 dl grädde 1 dl crème fraiche Maizena 2 dl riven ost med smakSätt ugnen på 225 grader
Jag vet att många har något emot fläskytterfilé men jag tycker inte det är nå större fel på den och använder den ofta till vardagsmat (för den är ju definitivt bättre än kassler)
700g fläskytterfilé. 6 port. Strimla och stek köttet. Lägg det sen i en ugnsform. Salta och peppra. Strimla paprika och purjolök och stek mjuk en liten stund
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Naturligtvis blev det mycket mat under månaden och bland recepten kan jag nämna Chilikryddad fläskytterfilé med krämig potatissallad, Kalkonkorv med stuvade morötter och Frikadeller