En massa goa saker i en och samma form omgivna av en massa god sås och osttäcke på toppen. Lite extra god lördagsmat, något sött efteråt och mousserande i glasen hör till och till deltävling ett blev det en fläskfilégratäng med tomater, färska champinjoner och bacon som vi åt med tagliatelle och en massa sallad
Trött som jag var, blev lördagskvällen en lugn kväll hemma i soffan och middagen blev en enkel rätt bestående av en fläskfilégratäng med bacon, ugnsrostad sötpotatis och en stor sallad
2 pkt bacon. 13 dl riven ost. 12 pkt bacon à 140 g 800 g fläskfilé 2 msk smör 1+1 1 st gul lök 1 st röd paprika 250 g champinjoner 2 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 4 st ägg 1 st vitlöksklyfta salt och peppar 1 tsk torkad oregano 3 dl riven ost 0. 225°Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i en stekpanna i sitt eget fett. 1Varva bacon, fläskfilé och svamp- och paprikafräset i en smord ugnsform. 1Strö över ost och gratinera i 10 minuter
Stek baconet i hela skivor i smör tills det är knaperstekt. Ostskivor. Lägg skivorna i bottnen på en ugnsfast form, bryt baconet i lagom stora bitar (efter ditt tycke) och strö över filéskivorna
Klipp baconen på mitten och knaperstek baconet i het stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Rör ned osten och smaka av med mera salt och kryddor om det behövs
Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis