Fläskfile med hasselbackspotatis recept

13 Spara
Fläskfilé med svamp- och ädelostsås

Fläskfilé med svamp- och ädelostsås

Fläskfilé med svamp- och ädelostsås , 4 portioner 600 g fläskfilé salt, peppar Sås 200 g champinjoner 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 75 g gorgonzola eller annan ädelost salt, peppar 1½ dl lagrad riven ost Sätt ugnen på 225°C. Häll såsen över fläskfilén, strö över riven ost och gratinera i ugnen i ca 10 minuter
4 Spara
Fläskfilé med kantareller

Fläskfilé med kantareller

Dela fläskfilén i åtta bitar och stek på grillpanna eller lägg på grillen ute. Fläskfilé med kantareller 4 port6-8 stora potatisar 200 g kantareller, gärna mer1 vitlöksklyfta600 g fläskfilé100 g parmensanostSmörSalt & pepparBlandad salladSkala potatisen. Skriv ut receptet (pdf) Fläskfilé med kantareller 4 port
25 Spara
Hästfilé i gräddig vinsås

Hästfilé i gräddig vinsås

Putsa filén och dela den på 4 bitar (om man använder fläskfilé skär man den i ca 2 cm skivor. ) Salta och peppra köttskivorna och stek i smöret på relativt hög värme om du vill ha blodigt eller rött kött, lite lägre värme om du vill ha det genomstekt
9 Spara
Kantarellgryta

Kantarellgryta

Gott med ris, pasta eller hasselbackspotatis eller som vi hade, broccoligratäng till. Jag har tvättat (skönt när locket på tvättkorgen går att stänga) och rensat lite i kontoret medan Stefan har tapetserat en vägg i vår walk in closet
0 Spara
3 rätter retro

3 rätter retro

Hela dagen var en sån där "inför-dag", åkte till stan och trängdes med resten av stan för att få fatt på de sista ingredienserna, ofantliga köer på såväl saluhallen som caféet jag drog till för att återhämta mig med en snabb kaffe
0 Spara
Helg!!

Helg!!

Nu var det min braiga jobbarhelg så jag slutade tidigt idag. Nu var det min braiga jobbarhelg så jag slutade tidigt idag
8 Spara
Champinjongratinerad fläskfilé och hasselbackspotatis när vi firar vårens ankomst

Champinjongratinerad fläskfilé och hasselbackspotatis när vi firar vårens ankomst

Champinjongratinerad fläskfilé4 portioner 6oo g fläskfilé1 tsk saltvitpepparRiven ostSvampstuvning1 stor burk champinjoner2 msk margarin3 msk vetemjöl2 dl grädde1,5 -2dl svampspad0,5 tsk saltVitpeppar Gör så härLägg fläskfilén på stekgaller i långpannaGnid in köttet med salt och pepparSätt in filén i ugn i 175 grader i 45 minuterHacka svampen något och fräs den i margarinStrö över mjölet och späd med grädde och svampspadLåt koka några minuterSalta och peppra Skär filén i skivorLägg dem i en ugnsfast formBred den avsvalnade stuvningen över köttetStrö över rikligt med ostSätt in fatet i 275 grader i 10-15 minuterHasselbackspotatis4 portioner 12 medelstora potatisar3 msk margarin1,5 tsk salt1 msk ströbrödGör så härSkala potatisen Skär potatisen i tunna skivor men ej helt igenomStäll potatisen med skivorna uppåt i en ugnsfast formSmält margarinet och pensla potatisenUgnsstek potatisen i 225 grader i 45 minuterEj för stark undervärmePensla då och då med det smälta margarinetNär potatisarna fått lite färg strö över salt och ströbrödTill serveringTomat- och gurksallad med söt/sur citrondressingDressingSaft från en citronEn gnutta vatten3 msk socker0,5 tsk saltVitpeppar Jag önskar er alla en trevlig Valborg och 1
Sökförslag och sidor