Hetta upp en gjutjärnsgryta (elelr annan) med smör ochh stek filéen tills den får färg tillsätt korven och stek ytterligare några minuter tillsätt paprikan mejram salt och peppar och strö över mjölet och rör om så att det fördelas
För ett tag sedan lagade jag den här goda fläskfilégrytanmedölkorv i, och ikväll blir det en mustig tomatsoppa gjord på tomater som långsamt rostats i ugn och sedan mixats med annat
Fräs lite snabbt och lägg i gryta/panna med filé och korv. Skiva korven och fräs den snabbt i stekpanna utan extra fett - vänd en gång så att den får fin färg på båda sidor
Smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och sallad. Fräs lök och jordärtskockor mjuka i en stekpanna med 1 msk smör. Skiva kött och korv och stek i stekpannan med 1 msk smör
Smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och sallad. Fräs lök och jordärtskockor mjuka i en stekpanna med 1 msk smör. Skiva kött och korv och stek i stekpannan med 1 msk smör. 1 st korv
En av mina absoluta favoritgrytor är den här medosalakorv. Gör den gärna dagen innan och låt den stå till sig (men vänta då gärna med att lägga i paprikan, så slipper den bli mjuk)
Bryn köttskivorna i fettet från korven, krydda med salt, peppar och mejram. Skiva korvarna och bryn dom i en tjockbottnad stekgryta, ta upp dom och lägg åt sidan