När vi var hemma hos mor och firade henne på mors dag bjöd hon på den här goda fläskfilérätten. Perfekt för student- och examensfester där förberedelse är a och o
Det här är en rätt som passar utmärkt till bufféer som till påsk, midsommar, student m. Fläskfilén får ligga i en marinad med citron, rosmarin, olivolja och vitlök över natten så den blir riktigt smaskig
Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
På buffébordet till studenten fanns också fläskfilé, pastasallad och goda ostar. Skönt att ha en semesterdag idag, jag har plockat i ordning allt efter studenten som vi inte hann med i lördags morse och igår kom vi hem sent
Fläskfilé är oslagbart som buffémat. Filén var så fin att bara lite salt och peppar hade varit helt ok, men jag ville ha lite sting till de unga studenterna, så jag marinerade köttet över natten i chilirubb och honung
Fläskfilén. Inga klara, ljusa matporträtt på ett tag nu alltså, å jag som precis blivit student. 1 fläskfilé. fotografi, Grillad Fläsfilé, klyftpotatis, kryddor, Sellerimos, Svampsås 1 fläskfilé 1 tsk hela rosépeppar
Någon hade lite fläskfilé i frysen, någon grillkol och nästa mängder med potatis eller sallad. Nu tog hon upp det med studenten och hur dyrt det kan bli