Fläskfilé soja sesamfrö recept

Fläskfilé med sesamfrön

Fläskfilé med sesamfrön

Fläskfilé med asiatisk touch. Ta upp köttet ur marinaden och vänd den i sesamfrön så att hela filén täcks
Dubbelmarinerad Fläskfilé Asian Style

Dubbelmarinerad Fläskfilé Asian Style

Drizzla över lite seamolja, japansk soja och pressa över en lime. Eller varför inte klyftor av sötpotatis som rostats i ugn med sesamfrön och strös över med rikligt hackad koriander precis innan servering
Het fläskfilé på vietnamesiskt vis

Het fläskfilé på vietnamesiskt vis

Blanda vitlök, chili, jordnötsolja, soja, socker, fisksås och sesamolja i en stor burk med lock. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg
Fläskfilé med hoisinsås

Fläskfilé med hoisinsås

Strö över sesamfrön och koriander. ca 600 g fläskfilé. 2 tsk kinesisk soja. 3 msk rostade sesamfrön. ca 600 g fläskfilé. 2 tsk kinesisk soja. 2 morötter 4 salladslökar 3 msk rostade sesamfrön
Helstekt fläskfilé med hoisinsås och nudelsallad

Helstekt fläskfilé med hoisinsås och nudelsallad

1 fläskfilé olja, till stekning 2-3 msk hoisinsås 2 msk sesamfrön salt svartpeppar, nymalen. Dressing50 g inlagd ingefära, gari 2 limefrukter, saften 1 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1 msk salladslök, strimlad 0,5 röd chilifrukt
Hoisinglaserad fläskfilé med ingefärsnudlar

Hoisinglaserad fläskfilé med ingefärsnudlar

Hoisinglaserad fläskfilé600 g fläskfilé 2 msk japansk soja 1 dl hoisinsås 1 klyfta vitlök, riven 1 msk sesamolja neutral rapsolja, till stekning. 1Ingefärsnudlar300 g vetenudlar, breda 4 salladslökar, tunt skivade 2 klyftor vitlök, rivna 7 cm färsk ingefära, riven 1,5 dl neutral rapsolja 5 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1 msk risvinäger 1 tsk strösocker 2 msk sesamfrön, rostade (gärna både svarta och vita). 1Till garnering färsk koriander sesamfrön
Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

Blanda soja, honung, vitlök, citronskal, persilja och basilika i en stor fryspåse. sesamfrön. 2 st fläskfilé
Fläskfilé med asiatiska smaker

Fläskfilé med asiatiska smaker

Trä köttet på spett och vänd dem sedan i sesamfrön. Rensa fläskfilén ren från hinnor och överflödigt fett
Kryddhet fläskfilé

Kryddhet fläskfilé

Blanda soja, sambal olek, socker, vinäger och cayenne och majzena i en kastrull. Strö över rostade sesamfrö eller jordnötter
Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

½ dl sesamfrö. Här kommer ett tips på den ständiga följeslagaren fläskfilé. ½ dl sesamfrö. För att marinera en 1 kg-bit fläskfilé behöver du. 3 msk kinesisk soja. Relaterade För att marinera en 1 kg-bit fläskfilé behöver du. 3 msk kinesisk soja
Varmrätter till nyårs

Varmrätter till nyårs

Fläskfilégratäng med grönpepparsås. Blanda samman soja och citronsaft. Krydda tonfisken med flingsalt och svartpeppar och rulla den i sesamfrön
Teriyakifilé

Teriyakifilé

Vad sägs ecempelvis om fläskfilé med asiatiska influencer, som tillagas med extremt få ingredienser, och dessutom går snabbt att tillaga
Tips på huvudrätter till nyårs

Tips på huvudrätter till nyårs

Fläskfilégratäng med bearnaise och potatismos. Blanda samman soja och citronsaft. Krydda tonfisken med flingsalt och svartpeppar och rulla den i sesamfrön
Tips på varmrätter till nyårs

Tips på varmrätter till nyårs

Fläskfilégratäng med bearnaise och potatismos. I med buljongtärningar och soja. sesamfrön. Skiva och stek fläskfilén
Szechuan pork tenderloin salad

Szechuan pork tenderloin salad

Putsa fläskfilén och pensla den med fisksås. Rosta lite sesamfrön i en torr stekpanna och strö över köttet
Krämig fläskfilégryta med vitlök, ingefära och sesam

Krämig fläskfilégryta med vitlök, ingefära och sesam

600 g fläskfilé, gärna ekologisk 250 g skogschampinjoner, i kvartar 2 gula lökar, i klyftor 5 klyfta vitlök, finhackade 4-5 cm färsk ingefära, finhackad 5 dl vatten 3 msk japansk soja 4 msk misopasta 1,5 msk koncentrerad kalvfond 2 morötter, i små bitar 3 fasta potatisar, i små bitar 4 dl crème fraîche 1 msk sesamolja 2 tsk honung 150 g svartkål, strimlad salt svartpeppar neutral olja, till stekning. 1Till servering4 port japanskt ris, kokt 2 salladslökar, tunt skivade sesamfrön, rostade (gärna svarta och vita)