När allt fått fin färg och löken mjuknat slå på sweet chilisås, fond, vatten och grädde. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Fräs lökhacket i en panna, blanda ned övriga ingredienser utom ½ msk rosépeppar och persiljan. Slå såsen över köttet, strö över resten av rosépepparn samt hackad persilja
Tillsätt creme fraiche, köttbuljong, vatten, chilisås, Worchestersås och soja. Rosépeppar är inte bara vackert utan mjukt pepprigt till köttgrytor, passar barn
Med kanske lite slarvigt skrivna recept med en klick chilisås mitt på. Ett av de recept som jag lagade allra först med fläskfilé när Darlingen och jag hade flyttat ihop för sådär 14 år sedan. Rosépepparfilé4 p 400 g fläskfilé1 msk margarinsalt och vitpepparSås. 2 dl vatten½ buljongtärning (nu tar jag kalvfond)1 finhackad gul lök2 msk chilisås1 msk soja2 tsk fransk senap1 msk krossad rosépeppar (mosa dem i handen eller mortel)1 pressad vitlöksklyfta2 dl grädde1 msk mjöl eller lite maizenaredningKoka såsen först. 400 g fläskfilé. 2 msk chilisås. 1 msk krossad rosépeppar