Smula gorgonzolan i pannan, tillsätt crème fraichen, sojan och balsamvinägern. Bryn fläskfilén så att den får färg men fortfarande är lite rosa i mitten
Värm grädden, creme fraichen, smula ner ädelosten och en halv buljongtärning. ca 600 gr fläskfilé i skivor. 2 dl creme fraiche. 150 gr ädelost eller gorgonzola. ca 600 gr fläskfilé i skivor. 2 dl creme fraiche. 1/2 köttbuljongtärning 150 gr ädelost eller gorgonzola
ha ner cremefraiche i en kastrull, pressa i vitlöken och bryt ner ädelosten däri. Helstek fläskfilén, tills den är genomstekt och skär sen upp den i skivor
Vispa ner creme fraiche och sjud någon minut. I min hög med utklipp på "att-testa recept" hittade jag en kanske något höstig rätt med Fläskfilé och Gorgonzolarisotto
Värm grädden, creme fraichen, smula ner ädelosten och en halv buljongtärning. Jag gjorde lite ändringar, så mitt recept blev så här Fläskfilé och ädelostgratäng4-5 personer300 gr pasta penneca 600 gr fläskfilé i skivorSaltsvartpepparrapsolja till stekning150 gr skogschampinjoner1 röd paprika1/2 purjolök3 dl vsipgrädde2 dl creme fraiche1/2 köttbuljongtärning150 gr ädelost eller gorgonzola50 gr valnötterGarnering. 150 gr ädelost eller gorgonzola
Pasta lövbiff i krämig sås med gorgonzola. Tillsätt champinjoner och rör ner créme fraiche och grädde. Här ville jag ha en riktigt krämig pasta med massor av sås och smak så det föll för fläskfilépanna som jag kryddade upp med lök, vitlök och massor av små, färska champinjoner
Fläskfilégratäng med bearnaise och potatismos. Pasta med gorgonzolasås, bacon och kräftstjärtar. Bred på tunt lager creme fraiche, salta och peppra lite och strö sedan över den rivna osten samt parmesan
Husmanskost tycker jag att fläskfilé faller under i denna versionen då det ju har kommit att bli ett vanligt kött i de flestas hushåll och inte bara förknippat med lyxig festmat
/ En burk créme fraiche / 1 msk chilisås / 10 droppar tabasco (eller mer om du törs) / saften från en tredjedels citron / salt & peppar / Smaka av all kryddning eftersom, kläm inte i massa citronsaft direkt utan lite i taget, jobba på samma sätt med tabasco. Smördegsinbakad fläskfilé med potatisgratängRäcker till 6-8 personer. / Ett paket smördeg / 2 fläskfiléer a 1-1,2 kg / Salt & peppar /Fräs filéerna i smör, så att all saft stängs in i bitarna. en bit gorgonzola och 2-3 matskedar marmelad med citron- och flädersmakRulla in varje filé i deg, pensla med uppvispat ägg i alla skarvar så att degen inte glider isär, vik in sidorna och pensla ihop dem också. / 2 fläskfiléer