Fläsk vitlök recept

Kinagryta fläsk med bambuskott

Kinagryta fläsk med bambuskott

Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. 350-400 g bogfläsk i skivor (strimlat) / kycklingfilé. 1-2 vitlöksklyftor
Kinagryta fläsk med bambuskott

Kinagryta fläsk med bambuskott

Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. 350-400 g bogfläsk i skivor (strimlat) / kycklingfilé. 1-2 vitlöksklyftor
Fläsk Vindaloo som i Goa

Fläsk Vindaloo som i Goa

Mixa vitlök, ingefära, spiskumminfrön, den blötlaggda chilin, maltvinägern och lite av vattnet från chilin
Krispigt fläsk i sötstark hoisonsås!

Krispigt fläsk i sötstark hoisonsås!

I söndags hade vi en gäst som inte tycker om vitlök men eftersom att jag själv älskar det så kommer jag definitivt att tillsätta det nästa gång
Wokat fläsk och grönsaker i sötsur sås

Wokat fläsk och grönsaker i sötsur sås

Skala och pressa vitlöken och blanda med chilin. Stek eller fritera det marinerade fläskköttet i omgångar och lägg över i en skål vid sidan med en hålslev
Kryddigt fläsk med jordnötssmör | Köket.se

Kryddigt fläsk med jordnötssmör | Köket.se

2 msk jordnötsolja (eller vegetabilisk olja) 500 g fläskfilé, tärnad 1 lök, tunt skivad 3 klyftor vitlök, tunt skivade 3 cm färsk ingefära, skalad och riven 1 röd chilifrukt, urkärnad och tunt skivad 4 msk crunchy jordnötssmör 1 msk ketjap manis 2 msk soja 2 tsk fisksås 400 ml kokosmjölk 200 g babyspenat
Rimmat fläsk med löksås

Rimmat fläsk med löksås

Blanda ihop med vitlök, olja, vinäger. Servera fläsket med kokt potatis, löksås och råkostsalladen. 4 Hetta upp en stekpanna och stek fläsket tills fin stekyta på båda sidor. 5 vitlöksklyfta, pressad. 500 g rimmat fläsk
Knaprigt fläsk med asiatisk plommonsås

Knaprigt fläsk med asiatisk plommonsås

Lägg fläsket i en ugnsform med svålen neråt. Ta ut fläsket och låt vila en liten stund. Under tiden fläsket är i ugnen gör plommonsåsen

Kinagryta fläsk med bambuskott

Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. 350-400 g bogfläsk i skivor (strimlat) / kycklingfilé. 1-2 vitlöksklyftor. 350-400 g bogfläsk i skivor (strimlat) / kycklingfilé 1 stor burk bambuskott (Eldorado 425 g) 1 burk champinjoner (Eldorado 290 g) 1 purjolök i 1-1½ cm bitar 1 gul lök 1-2 vitlöksklyftor 2 msk färsk ingefära 3-4 msk olja 1 msk fisksås (Santa maria Thailand) 1 msk oystersås (Santa Maria Thailand) 1 msk soja (Mrs cheng´s mushroom soy) 1 msk pressad citron 5 dl vatten 1 hönsbuljongtärning Sambal oelek för styrka efter smak 2½-3 msk majsstärkelse Vatten
Friterat fläsk i sötsur sås

Friterat fläsk i sötsur sås

Knäck i två äggvitor, tillsätt maizena, salt och peppar samt pressad vitlök. Skär fläsket i sneda tunna strimlor - likt små stavar
Thai-inspirerat fläsk i jordnötssås

Thai-inspirerat fläsk i jordnötssås

Blanda teriyakisås, risvinäger, chili flakes och hackad vitlök i en skål. Hetta upp rapsolja i en traktörpanna eller låg gryta, och fräs fläskköttet
Starkt fläsk med kantareller

Starkt fläsk med kantareller

Hetta upp en stekpan med oljan, vitlöken, rödlöken och chili. Lägg i fläskköttet och stek det ett par minuter