Rödkålsfläsk – gör så här. senap, grovkornig, skånsk. Skär bort en del av fettet och eventuellt svål från fläsket och skär köttet (eller kasslern) i tunna skivor
Krydda med kryddorna, lägg i senap och chilisås, vatten och grädden. Tina 4 portioner 500 g fläskfilé 200 g champinjoner 1 gul lök 1 msk flytande margarin salt och peppar 1/2 dl chilisås 1 dl vatten 1 tsk paprikapulver 2 tsk dijonsenap 2 1/2 dl matlagningsgrädde max 15% 1 köttbuljongtärning Tillbehör. 500 g fläskfilé. 2 tsk dijonsenap
Senap. Ärtsoppa med fläsk är en svensk klassiker och som av tradition serveras oftast på torsdagar, så även hos oss även om vi oftast också äter soppa på måndagar men då lite lättare soppor
Slå upp ärtsoppan och servera med det skivade fläsket och en god senap till. Lägg i det rimmade fläskköttet och sjud soppan cirka 1 timme tills köttet når en innertemperatur på 72°