Fläsk portvin recept

Grillad högrev, en fusion mellan gammalt och nytt…

Grillad högrev, en fusion mellan gammalt och nytt…

En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläsk och aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokt högrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
Gräsand med en druv- och körsbärssås

Gräsand med en druv- och körsbärssås

1 dl portvin, Madeira eller liknade. 4 skivor mildrökt fläsk med mycket kött. Skär kålen fint, hacka fläsket, stek fläsket i smör och tillsätt kålen, stek på svag värme i 10 minuter, sätt åt sidan. 1 dl portvin, Madeira eller liknade. Skär kålen fint, hacka fläsket, stek fläsket i smör och tillsätt kålen, stek på svag värme i 10 minuter, sätt åt sidan
Långkok på högrev

Långkok på högrev

Servera köttet tillsammans med haricot verts,stekt fläsk och hemmagjort potatismos. Tillsätt portvinet och reducera såsen till hälften
Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

Stek fläsk, champinjoner och steklökar i smör i en stekpanna. Lägg köttet i en plastpåse med portvin, vitlök och örter och låt marinera minst 1 tim (gärna över natten i kylskåp). 2 Skär bort svålen från fläsket. Tärna fläsket i 1 cm bitar. 1 dl portvin. 250 g rimmat sidfläsk. 5 dl portvin
Trattkantarellsoppa med mycket goda smaker

Trattkantarellsoppa med mycket goda smaker

Tärna också fläsket och låt den fräsa med en aning. ½ dl portvin. Slå i whiskey och portvin och låt fräsa till en aning innan du sedan även slår på fonderna
Fransk avsmakningsmeny

Fransk avsmakningsmeny

Tärna fläsket och stek gyllene. Koka ner portvinet till ca hälften återstår. 100 g varmrökt sidfläsk. 3 msk portvin. 1 dl portvin. Blanda arrowroten med 3 msk portvin. Tillsätt 1 dl portvin (+ 0,5 dl portvin om sås nummer två ska göras). 0,5 dl portvin. Om du gjort ovan sås så har du nu en stekpanna med ca 0,25 dl reducerat portvin. 100 g varmrökt sidfläsk. 3 msk portvin. 1 dl portvin. 0,5 dl portvin
Blodpudding, vi gillar det.

Blodpudding, vi gillar det.

Rör ner lök, äpple, fläsk, russin, salt, sirap och kryddor, blanda om väl. ca ½ dl portvin för marinering av russin