Fräs i smöret tillsammans med det rökta fläsket, som också skurits i små tärningar. Några grönsaker, ost, kött, fågel eller fisk, en skvätt grädde eller två, kanske några kokta ägghalvor
Sen blir det pasta med fläsk, ost och spenat. Strimla stekfläsket och stek det. Vänd ner spenaten och låt den sjunka ihop innan du häller på crème fraiche och riven ost
Här har vi en halv burk pulled pork från frysen (eller bråkat fläsk som det ju faktiskt heter på svenska*) och där har vi pak choi som jag har kännt ett omåttlig begär efter de senaste dagarna
… men med en massa fläsk. ) Hade bilden varit nytagen hade formen varit i glas eller rostfritt stål. Ugnspannkaka med fläsk, en gammal goding som det var väldigt länge sedan jag gjorde, men jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet i alla fall eftersom det är så himla bra
Pierogi serveras ofta med stekt lök eller stekt fläsk och ibland sur grädde (typ smetana). Vi serverade en klick crème fraiche och en god, krämig morotssallad med ost till våra pierogi (receptet på salladen finns längre ner i inlägget)
Ekte Geitost från Norge, en absolut favorit till morgonkaffet. Rimmat Fläsk från Siljan’s Chark. Till det här blev det en hel del grädde, smör, ost, majonnäs och grönsaker
Ikväll blev det kylskåpsrens av ett par broccolibuketter och några små parmesanbitar som bara låg och väntade på att bli nedrivna i en god ostsås… Hittade lite skivat, rimmat fläsk i frysen också och då kom jag på ”gratinerad broccoli med knaperstekt fläsk och ostsås”
Smakrik ost - Jag tog en tredjedel var av Gruyere, Manchego och en vällagrad Cheddar. Ett gott tillbehör är också att grilla en bit riktigt rökt fläsksida i folie
Blanda creme fraiche med hälften av osten och salt. Blanda resten av osten med den torkade lök. Rulla ihop och lägg creme fraiche, ost och rostad lök ovanpå
Bred ut ett tunt lager crème fraiche över bottnarna och toppa med stekt lök, fläsk som du doppat i rababerkaramellen, plockad svartkål, plockad timjan samt buffelmozzarella dragen i mindre bitar och riven ost
Smält smöret och blanda med riven ost och ströbröd. Hacka fläsket och stek det knaprigt. Lägg upp ostblandningen som ett tjockt täcke på varje torskbit