Fläsk olivolja recept

Rimmat fläsk med löksås

Rimmat fläsk med löksås

Servera fläsket med kokt potatis, löksås och råkostsalladen. 4 Hetta upp en stekpanna och stek fläsket tills fin stekyta på båda sidor. 1 msk olivolja. 500 g rimmat fläsk
Rivet fläsk

Rivet fläsk

Det rivna fläsket serverades med salsan, mosad avokado (med en skvätt olivolja, salt & peppar) och tortillabröd
Blomkålssoppa med jordärtskocka och knaperstekt isterband (eller fläsk)

Blomkålssoppa med jordärtskocka och knaperstekt isterband (eller fläsk)

Knaperstek fläsk eller som jag gjorde – stek älgisterband i bitar. 2 msk olivolja. 2 msk olivolja. Jag är ju Buzzador vilket innebär att jag ibland får hem nya produkter för att testa och blogga om, den här gången blev det extra lätt eftersom jag redan stått och vridit och vänt på Arlas syrade grädde – det låter liksom för intressant för att missa
Fransk bondsoppa med rimmat fläsk

Fransk bondsoppa med rimmat fläsk

½ msk olivolja. Tärna fläsket. 100 g rimmat fläsk utan fett. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna rotfrukterna
Svampsoppa med rökt fläsk och rosmarin

Svampsoppa med rökt fläsk och rosmarin

Häll upp soppan i varma tallrikar, toppa med fläsktärningarna och servera med ett gott bröd, gärna penslat med olivolja och toppat med flingsalt
Sötpotatisrårakor med fläsk

Sötpotatisrårakor med fläsk

Värm en stekpanna (gärna teflon-panna) och häll i någon msk olivolja. Skiva stekfläsket. olivolja till stekning
Pasta med fläsk i het tomatsås

Pasta med fläsk i het tomatsås

Skär fläsket i tärningar och finhacka persiljan. Tillsätt fläsket och löken till tomatsåsen. Under tiden tomatsåsen kokar ihop fräser du fläsket i olivolja ca 2-3 minuter, eller tills det är gyllenbrunt. 250 gr rimmat bogfläsk. 1 msk olivolja
Couscouspanna med rökt fläsk

Couscouspanna med rökt fläsk

Liten skvätt olivolja. Skär purjolök och fläsk i bitar. Rör ner tomater, purjo och fläsket i pannan och krydda med salt, peppar och basilika
Primörsallad med fläsk & getost

Primörsallad med fläsk & getost

Knaperstek fläsket och lyft sedan ur det ur stekpannan, häll bort ungefär hälften av fettet och spara resten i stekpannan, tillsätt lite balsamvinäger och olivolja, smaka av med salt och peppar