Fläsk med ingefära recept

Kinagryta fläsk med bambuskott

Kinagryta fläsk med bambuskott

Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. Slå oljeblandningen i en stor kastrull och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med löken
Kinagryta fläsk med bambuskott

Kinagryta fläsk med bambuskott

Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. Slå oljeblandningen i en stor kastrull och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med löken
Fläsk Vindaloo som i Goa

Fläsk Vindaloo som i Goa

Man kan även göra med lamm tex. Mixa vitlök, ingefära, spiskumminfrön, den blötlaggda chilin, maltvinägern och lite av vattnet från chilin
Rödbräserat fläsk

Rödbräserat fläsk

Lägg fläsksidan i en gryta med vatten, låt vattnet koka upp och skumma väl. Ta upp fläsket och lägg det i press i kylen över natten
Krispigt fläsk i hoisinsås

Krispigt fläsk i hoisinsås

Fläskkarré800 g fläskkarré 1 dl majsstärkelse (eller potatismjöl) 2 dl matolja. sallad1 isbergssallad 1 msk soja 1 knippe salladslök 1 ingefära, liten bit, finstrimlad
Kryddigt fläsk med jordnötssmör | Köket.se

Kryddigt fläsk med jordnötssmör | Köket.se

2 msk jordnötsolja (eller vegetabilisk olja) 500 g fläskfilé, tärnad 1 lök, tunt skivad 3 klyftor vitlök, tunt skivade 3 cm färsk ingefära, skalad och riven 1 röd chilifrukt, urkärnad och tunt skivad 4 msk crunchy jordnötssmör 1 msk ketjap manis 2 msk soja 2 tsk fisksås 400 ml kokosmjölk 200 g babyspenat

Kinagryta fläsk med bambuskott

Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. Slå oljeblandningen i en stor kastrull och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med löken
Fläsk i sötsur sås

Fläsk i sötsur sås

Servera med osaltat Basmatiris. 500g fläskkött i strimlor. 1msk riven färsk ingefära. Blanda alla ingredienser och låt fläskköttet marienera i 10 minuter. Blanda 1msk maizena med 1msk vatten i en liten skål, ställ åt sidan. Häll av frityroljan från pannan men spara ungefär 1tsk olja, häll i såsen och låt puttra 2 minuter, lägg i fläsket och blanda runt i 2 minuter till. Garnera rätten med 1tsk rostade sesamfrön. 500g fläskkött i strimlor. 1msk riven färsk ingefära
Krispigt fläsk i hoisinsås med ris och sallad

Krispigt fläsk i hoisinsås med ris och sallad

Stek i en stekpanna ingefära och salladslök och servera med salladen. Fläskkarré. Blanda ihop och koka upp dressingen i en kastrull, häll sedan på det stekta köttet och toppa med rostade sesamfrön