I slutet av veckan hittade jag en bit ledsen fläskkarré längst in. Tvålagat fläsk. Jag - som är dödstrött på grillad fläskkarré - tycker det här var bästa sättet att laga fläskkött på
Med frysen full av älg-, fläsk- och lammkött äter vi alldeles för mycket kött. 5 dl hackad bladpersilja2 krm harissa eller sambal oelek2 msk majsstärkelse1+2 msk flytande margarinSkölj kikärterna och låt dem rinna av. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk flytande margarin. 2 krm harissa eller sambal oelek
Låt köttet puttra lite och häll i harissan och tomatpurén. Låt stå och puttra på låg värme ca 2 timmar (beror på om det är nöt eller fläskkött och hur mört man vill ha köttet. 1,5-2 kg grytbitar fläsk eller nöt. 200 g harissa