Fläsk fransyska recept

Lergrytedags, eller vad tycker ni?

Lergrytedags, eller vad tycker ni?

Strimla fläsket och lägg det i botten på grytan, lägg på kött, lök, morötter, vitlök, kryddor och persilja
Sydländsk gryta

Sydländsk gryta

Rökt fläsk eller bacon, det brynta köttet, lök, vitlök, morötter, persilja, lagerblad och mejram samt häll i vattnet
Möraste Rödvinsgrytan

Möraste Rödvinsgrytan

Strimmla fläsk eller bacon ganska grovt och stek på det lite snabbt. Lägg på köttet tillsammans med lök, fläsk, lagerblad, ganska rikligt med timjan, fond samt salt och peppar
Klassisk rostbiff i ny tappning

Klassisk rostbiff i ny tappning

Skär fläsket i mindre bitar. Smält smör tillsammans med olivolja i en stekpanna, fräs fläsk och grönsaker till de får lätt stekyta
Bouef Bourgignon

Bouef Bourgignon

Tärna sidfläsket. Bryn också sidfläsket & champinjonerna. När du har brynt allt kött, fläsk och svamp tar du i rotsakerna igen
Husmanskost...veckomatsedel v16....

Husmanskost...veckomatsedel v16....

Husmanskost tycker jag att fläskfilé faller under i denna versionen då det ju har kommit att bli ett vanligt kött i de flestas hushåll och inte bara förknippat med lyxig festmat
Dansk skomakarlåda

Dansk skomakarlåda

Skär fläsket i stora tärningar och lägg i grytan. 1 kg fransyska. 500 g rimmat fläsk. Skiva köttet i tunna skivor
Boeuf Bourguignonne

Boeuf Bourguignonne

Skär bort svålen på sidfläsket och skär i grova strimlar. Men ta gärna fransyska istället för högrev, så mycket bättre kött alltså
Recept: Söndagsstek

Recept: Söndagsstek

Tänk på om du har fläsk, att köttet ej får vara rosa när det är dags att äta, då är det inte klart. 1 Köttbit utan ben (kan vara fransyska, fläskkarré eller vad som)3 msk soya2 vitlöksklyftor2 msk olivoljaPeppar och SaltGör så här
Mamma Traudes oxrullader

Mamma Traudes oxrullader

Lägg ut lövbiffsskivorna och stryk på senap, fördela en nypa hackad lök på varje lägg sedan på fläsk och smörgåsgurka
Fransk avsmakningsmeny

Fransk avsmakningsmeny

Tärna fläsket och stek gyllene. 1 kg fransyska. 100 g varmrökt sidfläsk. 1 kg fransyska. 100 g varmrökt sidfläsk
Boeuf bourguignon med baguettedumplings

Boeuf bourguignon med baguettedumplings

Sätt champinjoner åt sidan och stek fläsket/baconen i samma gryta till det fått fin färg, sätt även detta åt sidan och bryn morot, vitlök och nötköttsbitarna tills det tagit fin färg
Vintertid, Gryttid, Rödvinstid

Vintertid, Gryttid, Rödvinstid

Hetta upp en stekpanna, tillsätt lite olivolja och bryn sidfläsket, lyft upp det med en tång eller hålsil så fettet är kvar, höj värmen och bryn köttet
Jämtländsk älggryta

Jämtländsk älggryta

Skär fläsket i små tärningar. Bryn fläsket lätt i lite margarin. 500 g benfritt älgkött t ex fransyska. 50 g magert rökt sidfläsk