Koka fänkål och fläsk tillsammans i äppelmust under lock. Tärna fläsket. Fänkål. Smaka av sältan (tänk på att fläsket har en sälta, så tillsätt inget salt från början)
Dela fänkålen och avlägsna roten, skär fänkålen tunt. Tärna det rökta sidfläsket och bryn det i en gryta med lite olja, skär charlottenlöken & moroten i grova bitar
Vi äter mycket fisk, det är både gott och nyttigt, nu har det dessutom kommit så mycket ny forskning på kött och fläsk där man kan se ett tydligt samband mellan tarmcancer och köttprodukter, det gällde väl mest processat kött men jag har bara läst rubriker och den feta undertexten, det börjar bli så mycket nu om allt man inte ska äta så snart kan man inte äta nåt alls
Tärna och stek fläsket krispigt i en panna. Mortla fänkålsfröna fint. Lägg upp fläsket på hushållspapper när det är alldeles krispigt så blir du av med överflödigt fett
Goda hela i varm sallad, till sesampanerad fläskfilé, kycklingspett och lammkorv. Om man har kummin, timjan, mejram, kyndel, fänkål eller anis i kokvattnet, då motverkar man gasbildning
Servera köttet tillsammans med haricot verts,stekt fläsk och hemmagjort potatismos. Smaker som du hittar i grytan,peppar,rosmarin,fänkål,är även smaker som du hittar i vinerna